Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Jaka skrobaczka?

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    A jakiej firmy?
    autoland- dałem za nią 15zł i spełnia swoje zadanie. nakładana gorliwie przez godzinę i kilku warstwowo spełnia swoje zadanie

przepraszam za OT, drift-r priv jak masz jeszcze pytania :>
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Jester, nie krępujcie się, piszcie tutaj, takie info też każdemu się może przydać
    Ja też używałem niewidzialnej wycieraczki, kiedyś bodajże Nigrin, a ostatnio Autoland. Dają radę, przy 80-90 km/h w ogóle nie trzeba wycieraczek włączać przy jakichś nie za wielkich opadach.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar n.lukasz
    Mieszka w
    Marklissa
    Auto
    Alfa 147 1,9 JTD 2002, Hexagon V6

Domyślnie

Nie gorąca tylko ciepła woda. Moja mama robi tak od dłuższego czasu i z lakierem i uszczelką się nic nie robi. Nawet jak wychodzi z pracy to wcześniej przygotowuje sobie wodę, polewa szybę ściąga ściągaczką i odjeżdża a inni skrobią.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Jester Zobacz post
    autoland- dałem za nią 15zł i spełnia swoje zadanie. nakładana gorliwie przez godzinę i kilku warstwowo spełnia swoje zadanie
    No to jak mamy zezwolenie autora tematu....

Ja używam też właśnie autolandu:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	autoland_niewidzialna_wycieraczka_look_300_ml.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	17.1 KB
ID:	73181

Ale u mnie żeby krople uciekały efektywnie muszę mieć przynajmniej 100km/h. Jak nakładałeś kilka warstw? Z tego co czytałem trzeba nanosić małe ilości i dokładnie wypolerować żeby była skuteczna ale u mnie szału nie ma mimo że włożyłem sporo pracy w polerowanie.

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ale u mnie żeby krople uciekały efektywnie muszę mieć przynajmniej 100km/h. Jak nakładałeś kilka warstw? Z tego co czytałem trzeba nanosić małe ilości i dokładnie wypolerować żeby była skuteczna ale u mnie szału nie ma mimo że włożyłem sporo pracy w polerowanie.
    Ja robiłem tak, że spryskałem, rozsmarowałem porządnie i odczekałem z 10 minut. Wtedy dopiero polerowałem mikrofibrą. Z reguły czynność powtarzałem.

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

No to jak mamy zezwolenie autora tematu....

Ja używam też właśnie autolandu:

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	autoland_niewidzialna_wycieraczka_look_300_ml.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	17.1 KB
ID:	73181

w moim przypadku: szyba umyta 2x clin'em do szyb (jeździł w bagażniku), wytarta do sucha, potem odtłuszczenie szyby denaturatem i do sucha- tu nada się ręcznik papierowy. potem psikam 'wycieraczkę' na szybę i wcieram kolistymi ruchami ścierką z mf (twarda do szyb,np z biedronki --> https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...YSDdRPt7J8Pd8w , szyba matowieje wiec psikam znów, rozcieram, znów, rozcieram na wszelki wypadek jeszcze raz psikam aż uznam, że jest rozprowadzona wszędzie (pracuje najpierw z 1 połową szyby). potem druga mf poleruję do momentu gdy szyba nie zrobi się przejrzysta. to trwa i wymaga użycia siły. potem to samo z drugiej strony z tym, że zachodzę na 1 połówkę by mieć pewność, że nie zostawię 'suchej' szyby

są lepsze preparaty niż ten, który używam. ostatnio rain-x był w promocji w selgrosie i leclercu a niby działa lepiej niż autoland. z tego co szukałem to najskuteczniejszy jest aquapeel- ze usa na YT jest filmik gdzie przyrównują go to rain-x'a i po 5 miesiącach nawet aquapeel działa w świetle pracy wycieraczek a rain-x już nie jedynie odpycha wodę gdzie wycieraczki nie dochodzą- polecam filmik, jest test na mini cooperze.

należy dobrze wypolerować szybę gdyż wieczorem jest straszna mgła a wycieraczki te mechaniczne przy każdym ruchu powodują smużenie i kiepsko z widocznością. to jest minus- smużenie, jest wszechobecne gdy się ruszy piórami ale np. u mnie znika za 2-4sek.
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Dla wyszukiwaczy - aquapel

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Ja od zawsze używałem odmrażacza k2 w "viki b" nigdy nic sie nie działo a super sie sprawdzał psikałem ściągałem wycieraczkami i potem delikatnie znów nanosiłem auto stało po 11 h na mrozie. Czasem było tyle lodu że az w szoku byłem

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    Cześć i czołem

Jako, że nastały pierwsze przymrozki (przynajmniej u nas) to trzeba rozejrzeć się za porządną skrobaczką do szyb.
    Podstawowa sprawa - to ma dobrze skrobać i nie rysować szyb. Dotychczas używałem Murska i cholerstwo fajnie skrobało, ale szyby wyglądały cienko po tym. Szukam czegoś lepszego.
    Dziś Bella doczekała się swojego domku w końcu w postaci garażu, ale mimo wszystko czasem trzeba będzie gdzieś coś poskrobać.

Czego używacie? Co polecacie? Co odradzacie?
    Nie było mnie tu na forum sporo czasu ale jak czytam jaką skrobaczkę polecacie to najlepiej sobie w łeb szczelić. A ja mam pytanie jaki papier toaletowy używacie bo nie wiem który rysze tyłek a który go poleruje. Pozdrawiam wszystkich kumatych i nie napędzających pustych i bezsesownych postów.

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Cytat Napisał Adampoz Zobacz post
    Nie było mnie tu na forum sporo czasu ale jak czytam jaką skrobaczkę polecacie to najlepiej sobie w łeb szczelić. A ja mam pytanie jaki papier toaletowy używacie bo nie wiem który rysze tyłek a który go poleruje. Pozdrawiam wszystkich kumatych i nie napędzających pustych i bezsesownych postów.
    Nie zapomnij załadować ostrej amunicji jak będziesz "szczelał"