[Giulia] Chiptuning

wersje przed GPF ok 300-310HP, wersje z GPF 290-295HP mniej więcej. Natomiast tak czy siak warto, bo moment się zwiększa bardziej dół/średnie obroty, przy okazji lepszy tuner znający te auta w EU może poprawić responsywność auta.

USA to chyba nie mają GPF w ogóle, a przynajmniej nie w tamtym czasie o ile tak ogólnie się orientuję - nigdy się nie interesowałem ponad to aby zamówić auto do produkcji jeszcze przed GPF (wtedy traktowałem to jako potencjalny czynnik ryzyka) - ktoś bardziej fachowy w tym temacie może niech potwierdzi

W skrócie bo przewertowałem wyrywkowo ten wątek - w co warto iść? mam 2017 CANADA,BOX czy hamownia(bardziej w to bym szedł) i ile w serii bez modzenia idzie osiągnąć tak na początek?

Po co jeszcze pisac skoro w watku jest kupa informacji i danych o przyrostach? Poczytaj

dokładnie, a potem wątek zamiast 2 tys postów będzie miał 4tys mimo że wszystko zostało już napisane wiele razy

To ja mam inne pytanie, jest sens robienia programu skrzyni przed wymianą turbo na hybrydę? Chciałbym zobaczyć jak jeździ auto po samym programie skrzyni (bo może tyle mi wystarczy do szczęścia), a jak jednak nie będzie to wystarczające to wrzucić hybrydowe turbo, ale jeśli potem mam drugi raz stroić skrzynię to ekonomicznie jest to bez sensu

Samo turbo, mam wersję bez GPF, więc nie widzę potrzeby wymiany DP. Celuję w 350 koni, turbo jeszcze nie wybrałem

235-240 to max max jaki mozna z samego softu. Ja mam 232 wg. hamowni.
Osobiscie własnie zastanawiam sie nad wymianą turbo na większe (obecnie dmucha 1.55bara), intercooler jest chłodzony ciecza takze wydajniejszy od tych powietrznych. Chetnie posłucham jakis sugestii.

Osiagi w Giulii przy tej konfiguracji uważam za przyzwoite. W stelvio moze byc troche gorzej.

https://ibb.co/5vVwJbM - przyspieszenie.

Mam możliwość zakupu Giuli diesla z chipem na 250 KM ( fabrycznie miała 190) chip robiony u Cinsoft.
Auto ma 70 tys przebiegu
Pytanie czy obawiać się tej operacji, czy to bespiecznie podniesiona moc?
Oczyscie po tej operacji gwarancją pewnie przepadła?

Mam możliwość zakupu Giuli diesla z chipem na 250 KM ( fabrycznie miała 190) chip robiony u Cinsoft.
Auto ma 70 tys przebiegu
Pytanie czy obawiać się tej operacji, czy to bespiecznie podniesiona moc?
Oczyscie po tej operacji gwarancją pewnie przepadła?

Bez przesady. Robił to Cinsoft a nie Zenek pod lidlem więc byłbym spokojny.
Miej tylko na uwadze odpowiednio czestszą wymianę oleju i uszczelki smoka.

Piszesz o dieslu, czy benzynie? Bo ten wątek to taki trochę miszmasz i nie wiadomo, kto, o czym pisze.
Zakładam, że piszesz o dieslu. Wersja 190 KM miał już adblu. Moim zdaniem 250 KM to dużo dla tego silnika na fabrycznych gratach ale cinsoft raczej wie co robi.
Mój też tam robiłem.
Ważniejszy od mocy jest przebieg momentu obrotowego i jego max.
Realna, bezpieczna moc to 220-230 KM i rozsądnie poprowadzona krzywa momentu.

Piszesz o dieslu, czy benzynie? Bo ten wątek to taki trochę miszmasz i nie wiadomo, kto, o czym pisze.
Skoro 190KM, to chyba logiczne, że o dieslu?
Ważniejszy od mocy jest przebieg momentu obrotowego i jego max.
Jeśli ktoś chce zarżnąć silnik i skrzynię żyłując maksymalny moment przy minimalnych obrotach, to na pewno.

Pisałem kiedyś do nich. Zalecają paliwo PB98, nie robią testów na hamowni tylko testy drogowe.
Facet ma sporo klientów bo i kolejka była długa. Współpracują globalnie tzn. Mają swoich tunerów w USA.
Z tego co czytałem na forum NL robili też kiedyś oficjalne tuning u dealera w Belgii badz NL - Nie pamietam teraz dokładnie.
Generalnie rzecz ujmując firma z ugruntowaną i rozpoznawalną marką na rynku nie tylko europejskim.

Panowie, macie kontakt do Works G. Wiekiera z Będzina? Jest z mojego miasta, ale w necie znalazłem tylko adres i martwą witrynę. Podobno jest aktywny na FB, ale nie mam tam konta.

Przeszukaj forum, było kiedyś podawane ale nie pamiętam w którym wątku.

Grzesiek wkrotce ma postawic stronę, uruchomic drugi telefon i dac emaila. Niestety poki co facebook

Jak to jest z tymi mapami silnika? Czy moge, może ktoś wgrać po prostu mapę z 280KM oem do 200KM (albo na odwrót chociaż nie wiem po co) i tyle, coś jak race mode bez żadnych hamowni, dłubania i innych ceregieli? Czy to się tak nie da bo nie?

Amortyzatory
Powrót