[Giulia] Giulia- felgi, opony

ale to cena bez czujników. Czy je muszę montować czy mogą być bez...?

Jasne, że bez czujników przy tej cenie :)
Zawsze możesz nie montować jeśli chcesz mieć wyświetlany błąd i ewentualne problemy z ubezpieczeniem w razie jakiegoś wypadku.
Poza tym...jedna zniszczona opona (na skutek braku wiedzy o niskim ciśnieniu) kosztuje tyle co kpl. czujników :)

- - - Updated - - -

A są w zamiennikach 8 i 9?

Oczywiście - post nr #1
https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/170193-felgi_zestawienie_modeli.html

Jeden taki kpl. właśnie składam, kolejny chyba niedługo.

A co do ceny felg.. Te 5800 wyjściowo jakoś mało mi się wydaje chyba, że coś obniżyli, ale jakby nie patrzeć, to nadal ok 2x tyle co zamiennik. Pytanie czy odczujesz to na jakości..przypuszczam, że nie. No ale wiadomo..OE, to OE :)
takie są ceny felg do Giulii. pytałem w 2018r o 19", to właśnie było niecałe 1500 zł/szt za koniczyny, do tego czujniki ok 900 i na to od razu mi zaproponowali 15% rabat. wiem, jak na ceny ASO szok - pamietam jak do 159 zapytałem o cenę 18" podkowy, to było 2350/szt.

takie są ceny felg do Giulii. pytałem w 2018r o 19", to właśnie było niecałe 1500 zł/szt za koniczyny, do tego czujniki ok 900 i na to od razu mi zaproponowali 15% rabat. wiem, jak na ceny ASO szok - pamietam jak do 159 zapytałem o cenę 18" podkowy, to było 2350/szt.

Tzn. w moim odczuciu to i tak dużo, bo wychodzi ok 5k, a zamiennik ok 3k i pomijając już Alfy, to w takiej cenie najczęściej 19" sprzedaje, czasem nawet 2.5k, choć wiadomo są i zamienniki po 20k :)

Byłem jakiś czas temu w ASO też z ciekawości zobaczyć co zaoferują - zależało mi na koniczynach 19 srebrnych. Pan za komplet 8” przód i 9” tył zaproponował mi z rabatem 13% cenę 9854zł za komplet... dziękuję, wolę kupić 3 komplety zamienników i jeszcze na opony zostanie trochę :D

Tzn. w moim odczuciu to i tak dużo, bo wychodzi ok 5k, a zamiennik ok 3k i pomijając już Alfy, to w takiej cenie najczęściej 19" sprzedaje, czasem nawet 2.5k, choć wiadomo są i zamienniki po 20k :)
jak na ceny ASO to dobrze. popatrz ile biorą za radio czy wyświetlacz - odpowiednio ok 6k i 4k.

Domyślnie

Byłem jakiś czas temu w ASO też z ciekawości zobaczyć co zaoferują - zależało mi na koniczynach 19 srebrnych. Pan za komplet 8” przód i 9” tył zaproponował mi z rabatem 13% cenę 9854zł za komplet... dziękuję, wolę kupić 3 komplety zamienników i jeszcze na opony zostanie trochę
który wzór? no chyba że może ceny jednak zamienili na typowe ASO? piszę o koniczynach 19"

Te klasyczne koniczyny, które masz u siebie srebrne. Jest straszny rozjazd cenowy w kolorze też. Ciemne koniczyny stoją koło 6tys za komplet.

moze, kak pytalem jeszcze w 2017r to nie bylo srebrnych

Wg mnie nie, weź to wyważ, to na drugą stronę trzeba, 200g dołożyć...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Pokaż załącznik 266392Pokaż załącznik 266392Pokaż załącznik 266393
chcialem zapytac czy wedlug was ta felga jest prawidlowo zrobiona

Trudno mówić o "prawidłowości" gdy takie naprawy (spawanie) w ogóle nie powinny mieć miejsca.. ale wiadomo jak jest u nas. Ja też prostuje i spawam gdy trzeba, jednak są to zazwyczaj pojedyńcze, promieniowe pęknięcia (są samochody gdzie felgi nagminnie pękają nawet bez skrzywienia).
Twój przypadek wygląda jednak na poważny i wyjątkowo nieudolnie zrobiony. Jeździć bym się na tym bał, co najwyżej zapas, niska prędkość, krótki dystans..

a ja sie zastanawiam nad letnimi gumami do stelvio- chodzi mi o wasze wrażenia- tj. głośność przyczepność i szybkość zużycia. Po głowie mi chodzi GY Asimetric 3, Michelin Lattiude Sport 3, Pirelli Scorpion Verde. Te opony idą w Stelvio na pierwszy montaż.
poproszę o Wasze opinie.

Przepraszam za zaśmiecanie wątku prywatą, ale jak ktoś się przymierza do zmiany na 19 na lato, to mam do sprzedania za 1500 zł fabryczne Pirelli PZero 225/40/19 + 255/35/19 RunFlat z homologacją AR z przebiegiem ok 12 kkm, r.2018, na których kupiłem samochód.
Fajne opony do dynamicznej jazdy, ale dla mnie jednak za twardo na tym rozmiarze, chyba się starzeję :-)
Więcej info na prv.

Przywiosłem na SPOT 19 antracyt i czarne z polerem - ale opinia była jednogłośna - wyłącznie antracyt
co to czarnego kolotu - jest mozliwy - ale minimalne zamówienie 240szt przy mieszanym ogumieniu 480 szt to ciut dużo... :)

Amortyzatory
Powrót