[Giulia] Giulia- felgi, opony

No nie jest źle, miałem nadzieję na okrągłe 4k a tu jeszcze zeszli

Ta felga w 8C to jest 18"?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Wersja czarna tutaj:
https://www.forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio/154102-giulia_felgi_opony-85.html
Kolega [MENTION=83904]krzysiuz[/MENTION] udostępnił mi cały album, ze 30 zdjęć, możecie go podpytać o dostęp.

Wersja srebrna - znalazłem kiedyś tylko takie foto - ale to nam kolega [MENTION=51688]IRC[/MENTION] dostarczy w weekend :):
Pokaż załącznik 282686

Szarych niestety nigdzie nie upolowałem.

Szukam jeszcze w kilku miejscach lepszej oferty na felgi, dam znać jeśli coś się trafi.

Cześć! Łapcie link, gdyby ktoś chciał obejrzeć parę zdjęć więcej: https://photos.app.goo.gl/V6kE1vxMuGwLTPWDA

Na oryginalne 19 poluję już jakiś czas, ale patrząc na te wszystkie podwyżki to chyba odpuszczę, nawet GMP zbliżają się bardzo szybko do 5tysi, dodaj przyzwoite gumy i robi się blisko 10. To już poważne kwoty przy używanych prywatnych samochodach.

Nie no bez przesady.. Owszem felgi BARDZO podrożały, ale GMP w 19" nie kosztuje 5k, bardziej ok 4 + najlepsze markowe opony i czujniki, to ~8k, a 8, to nie 10 :)

Hej,

To te jasnoszare.
Zdjecia troche w ciemnym pomieszczeniu, ale chyba widac wystarczajaco.
Gdyby byla taka potrzeba - to moge zrobic w swietle dnia.

P.S.
zaladowalem z telefon i nie jestem pewien, czy jakosc zalacznikow nie jest przez to kiepska - moge z komputera jak wroce do domu.

8E7141EE-397B-4ED5-9E3E-28676EC97018.jpg7604D32D-2AD4-4207-972F-6409AC57B88C.jpgBC54ADEF-4EB1-43A5-9926-4DC99A847B0F.jpgB794E4DD-835C-4002-BD52-8379015860EA.jpg

Ostatnia edycja:
Kurka... miód malina jak dla mnie [emoji106]
Nie mam perły tylko zwykły biały ale pewnie wielkiej różnicy by nie było. I co teraz robić...

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Kurczę, niezłe... Jakość spokojnie wystarczy, dzięki bardzo!

Mam teraz zagwozdkę... Szkoda, że nie masz ciemniejszego lakieru ;)

P.S. Nie jeździsz tym samochodem zimą czy jak?! Ekstremalnie czyściutki...

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Ciemniejszy lakier - photoshop power ;) - i bedziesz widzial czego sie spodziewac. ;)

Ciemnego nie mam - głównie dlatego, że Alfa obecnie ma taki wybor ciemnych kolorow ile drwal palcow po wypadku z pila motorowa ;) i z ciemnych obecnie niego nie bylem w stanie niczego sobie wybrac (stan na Q4 2021r.).

Ostatnia edycja:
Na forumowym FB ktoś ma czerwoną z ciemnoszarymi felgami. I dla mnie chyba jest to do czerwonego najlepszy setup. FB_IMG_1645296859629.jpg

Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka

O, dzięki, bardzo podobna do mojej! Są jeszcze jakieś inne fotki? Strasznie ciemne wyszły, coraz mocniej o srebrnych myślę...

Ostatnia edycja:
Czy oryginalne felgi Giulia 18 cali ,8 i 9 cali wzór turbiny wychodziły fabrycznie również w kolorze czarnym?

Bardzo ładny ten model i moim zdaniem pasuje idealnie do Giuli. Kolor oczywiście srebrny, niezależnie od koloru nadwozia. Czarne to pomyłka. Nie widać wzoru i do tego wyglądają na 16cali.

Felgi srebrne wyszły jednak sporo drożej - 5266 zł vs. 3930 zł, więc stanęło na szarych ostatecznie. Łącznie 3 komplety zamówione :).

Felgi srebrne wyszły jednak sporo drożej - 5266 zł vs. 3930 zł

Ja zapłaciłem za srebrne podobną kwotę (okolo 5400,-) za 4 sztuki w jednym rozmiarze (co miało być droższe niż 2x8j+2x9j), ale wydaje mi się, że dałoby się "przycisnąć" JATE bardziej - ja nie negocjowałem agresywnie, bo trochę mi się śpieszyło (faktura jeszcze w tamtym roku), ale miałem wrażenie, że dałoby się zejść poniżej 5 tys.

Jeżeli ktoś akceptuje ciemne/szare i pasuje mu do koloru lakieru - to rzeczywiście różnica spora.
Mam ciemne na lato (fabryka) i wolałem jasne na zimę, chociaż do "mojego" koloru pasują jedne i drugie.

Ostatecznie nie bierzemy z Jaty, znaleźliśmy tańsze ASO :).
Zważywszy, że jeszcze trzeba kupić czujniki i opony, muszę minimalizować wydatki.

Zasadnicza zaleta ciemniejszych to mniej widoczny pył z klocków na przednich felgach.

Cześć,

Chciałbym kupić felgi do Giuli - charakterystyczny model 5 Hole. Ale do opon 17'' i wygląda na to, że nie ma oryginalnych felg z tym wzorem w tym rozmiarze?

Znalazłem na ladnefelgi.pl i allegro takie, które wyglądaja chyba identycznie (nie mogę wstawiać linków, "Renomowane felgi aluminiowe RacingLine" RLU1664).
Ponoć jakość pozostawia wiele do życzenia? Miał ktoś z nimi do czynienia? Są jeszcze jakieś alternatywy?

Amortyzatory
Powrót