Pewnie nie pamiętasz, ale sam brałeś udział w tej dyskusji w 2019 r
https://www.forum.alfaholicy.org/giu..._giulia-2.html
Nie chcę wprowadzać nikogo w błąd, wrzuciłem cytat, ponieważ sam mam problem ze skrzynią (wcześniej o tym pisałem) i gdybym znalazł post wcześniej, to na pewno bym sprawdził i może zaoszczędziłbym 450 zeta za ściągnięcie auta z lawety.
Jak my wszyscy![]()
Tak jak kolega Marek156/159sw napisał: ażeby odblokować/zablokować skrzynię należy niestety wejść pod auto i wkręcić/wykręcić śrubę M6 z boku z lewej strony skrzyni.
Błąd wielu mechaników, odłączenie wtyczek (przewodu) nie powoduje cofnięcia się "blokady" hamulca ręcznego.
Moja Stelvio już po robotach blacharskich. Potrzebuję ogarnąć przód samochodu tzn. samopoziomowanie reflektorów i spryskiwaczeoraz czujniki parkowania z przodu.. Lampy z przodu kupiłem europejskie a zderzak ze spryskiwaczami i czujnikami oraz wymieniłem zbiornik spryskiwaczy na dwupompkowy. Czujniki i zbiorniczek mają już przygotowaną instalację do podłączenia i myślę, że nie będzie z uruchomieniem ich jakichś większych problemów. Wiem, że potrzebny jest czujnik poziomowania do reflektorów. Ma może ktoś schemat jak podłączyć czujnik do instalacji oraz wtyczkę do takiego czujnika. W sieci dostępne są czujniki ale bez wtyczek.