(Stelvio, Giulia) Tarcze nawiercane i rozmiary

W końcu jest :D
95.jpg

96.jpg

97.jpg

U mnie było:
Przód:
- Klocki Ebc Green ALFA ROMEO - ok 420 zł
Tarcze Zimmermann Sport 330mm - 690 zł

Tył:
- Tarcze Klocki ZIMMERMANN SPORT ROMEO GIULIA 320mm - 725,00 zł

Razem 1835 zł + robocizna

Ostatnia edycja:
U mnie było:
Przód:
- Klocki Ebc Green ALFA ROMEO - ok 420 zł
Tarcze Zimmermann Sport - 690 zł

Tył:
- Tarcze Klocki ZIMMERMANN SPORT ROMEO GIULIA 320mm - 725,00 zł

Razem 1835 zł + robocizna

dzieki. jakby ktos zmienial heble na te od Q to ja z checia przytule zaciski pod 330mm ;)

ile taki komplecik ?
Ja za tarcze zapłaciłem 350pln szt przód i 300pln szt tył.
Klocki OEM. Zestaw sprawuje się jak na razie świetnie, hamuje bardzo dobrze, nie pyli no i nie wydaje niepożądanych dźwięków. Juz zrobione 2000 km na tym zestawie, polecam

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Napiszcie proszę czy lepiej działa niż seria i co ze zużyciem?

Wysłane przez Btechfan

Szukam tych części do stelvio i za cholerę nie mogę znaleźć. Mam już tarcze i klocki do wymiany. W ASO zaśpiewali mi za tarczę z przodu 413,92 netto, za tarczę z tyłu 523,93 netto zestaw klocków przód 538 netto, tył 348,60 - razem jedynie 2762,30 netto za same części...

Wysłane przez Btechfan
Nie gorzej niż seria. Zrobiłem już z 7000 km i nie nam zastrzeżeń. Mogę polecić powyższy zestaw

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Czy można w Stelvio 280 km wymienić tarcze, klocki i zaciski na te z QV?

Wysłane przez Btechfan

Wysłane przez Btechfan
Wg mnie lepiej, choć mam wrażenie, że mniej płynnie, ale to raczej dlatego, że mocniej hamuje i trzeba się przyzwyczaić na nowo.
Pamiętam, że pierwsze 1-2 tyg też uczyłem się hamulca w Stelvio.

Wg mnie lepiej, choć mam wrażenie, że mniej płynnie, ale to raczej dlatego, że mocniej hamuje i trzeba się przyzwyczaić na nowo.
Pamiętam, że pierwsze 1-2 tyg też uczyłem się hamulca w Stelvio.

Jakie wrażenia po 3 mcach od montażu? Czy auto jest na gwarancji? Moje jeszcze jest (na dodatkowej) , a muszę zmienić tarcze i nie wiem czy nie będą robić problemów z nieoryginalnymi tarczami, choć wcześniej do klocków EBC żółtych zastrzeżeń nie mieli.

Jakie klocki byście koledzy polecili do tarcz nawiercanych? Jeżdżę głównie po mieście, więc nie muszą być jakieś mega miękkie. Dobrze by było, żeby nie pyliły za mocno. Będę wdzięczny też za podrzucenie linku do strony sklepu. Przód 330, tył 320 tarcza-hamulcowa-rotinger.jpg . Jeśli chodzi o tył, rozważam ATE ceramic, ale co do przodu już sam nie wiem.

Dokładnie to samo. Ja mam przód i tył ATE Ceramic, tarcze ATE. U mnie taki komplet sprawuje się dobrze.

Techno jak tam te Zimmermanny z perspektywy czasu? Jak zużycie?

hej, jak ktoś szuka to Stelvio Veloce tarcz nawiercanych to polecam Zimmermann Sport z klockami EBC Yellow-ja mam taki zestaw przód/tył i są niezawodne miasto i pocisk na autostradzie.

Amortyzatory
Powrót