Wymiana foteli na elektryczne

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION]
Jestes jedyna osoba z forum o ktorej wiem ze ma wymienione srerowniki szyb i lusterek w akcji serwisowej. Czy moglbys zgrac z nich program? Fachowiec z ktorym rozmawialem twierdzi ze problem lezy w oprogramowaniu i zeby go rozwiazac najlepiej byloby dostac oprogramowanie tych z akcji.

Jestes jedyna osoba z forum o ktorej wiem ze ma wymienione srerowniki szyb i lusterek w akcji serwisowej. Czy moglbys zgrac z nich program? Fachowiec z ktorym rozmawialem twierdzi ze problem lezy w oprogramowaniu i zeby go rozwiazac najlepiej byloby dostac oprogramowanie tych z akcji.

To niech powie jak to zrobic bo jestem ciekawy.

Powiem tak, wątpię żeby była możliwość zgrania wkładu, normalnym jest że przy programowaniu zakłada się blokadę odczytu a nawet blokade ponownego zapisu, lub w ogóle stosuje się chipy nieprogramowalne. Nawet gdyby to było jakimś cudem na układzie programowalnym i niezablokowane do odczytu resztą nie bardzo mam nawet programatory - mam tylko te których używam do mikrokontrolerów SMT32, AVR i układów FPGA Microsemi. Kolejna sprawa rozebranie tego - nie bardzo mi się uśmiecha rozwalać na części moje moduły - samo wyjęcie modułu lusterek z całej obudowy lewego panelu robiłem razem z diagnostą w ASO - 1 zatrzask diagnosta już złamał. A sam moduł rozebrać też pieron wie jak by to poszło. No i kolejna sprawa czas - ja od miesięcy jestem pochłonięty pracą (bo nowy biznes zajmuje mi lekko 1 etat, do tego robię ciągle na kontrakcie ok 1/3 etatu dla firmy dla której pracowałem 15 lat - z czegoś trzeba finansować nową działaloność - jak narazie głównie inwestycje, zwrot nie pokrywa), do tego robię czasem retrofity (a tu z każdym klientem albo potencjalnie zainteresowanym lecą godizny tygodniowo nawet na ogólne rozmowy/wycenę itp) - nie mam zbytnio czasu na rodzinę - bywa że synka widzę rano jak zawożę go do przedszkola a potem 15 minut mu wieczorem czytam bajeczkę w łóżku. Nie ma szans - jak mam wolny czas to muszę się skupić na nowych developmentach, bo to leży i kwiczy od wielu tygodni.

Najprostsze rozwiązanie - po prostu w ASO kup pozmianowe panele: sam podpanel lusterek i prawy panel przednich drzwi.

Ostatnia edycja:
Nie nalegam. Rozumiem ze nie masz czasu. Zapytalem po prostu.
Zakup nowych w Aso nie daje gwarancji ze wszystko bedzie smigac. Nie ma czegos takiego jak pozmianowe. Numer czesci sie nie zmienil. Najprawdopodobniej zmienilo sie oprogramowanie. Nie ma gwarancji ze w ASO dostane kompatybilne. Najlepiej chyba zamowic przez net zeby byla opcja zwrotu.

P.S. rowniez meczylem sie z wyjeciem tych modulow. Doszedlem do tego ze ich sie nie wyciaga tylko wypycha naciskajac od strony uzytkowej. Bierzesz to w 2 dlonie, 3 palcami kazdej z dloni odchylasz zatrzaski a kciukiem wypychasz modul cisnac w przycisk lub joystick. Idzie bez zadnego problemu.

załatw sobie service newsa do tej kampani - poproś w ASO żeby CI pokazali, to była kampania gdzieś w październiku 2018 numer bodajże 8235 albo bliski temu - może tam coś więcej piszą - typu numery części itp.

miałem ten sam problem z lusterkami giulia rok pr. 04. 18. kupiłem w ciemno na allegro sterowanie od kierowcy i pasażera wymieniłem i lusterka działają poprawnie otwierają się zaraz po uruchomieniu i trzymają ustawienia , ale mam problem z pamięcią ustawienia fotela kierowcy po prostu nie trzyma zaprogramowanych ustawień

Ja kupiłem z 2017 r i z dwóch różnych ,źródeł
jak był problem w moim aucie po odbiorze z salonu (to jeszcze zanim włosi się kapnęli że mają problem i nie było żadnej kampani ani nawet nieoficjalnej), to próbowali przekładać panel lewy z innego auta, nie pomogło, ale nie zmieniali prawego z tego co wiem.
Ten sam problem co jak w tym samym czasie miał inny kolega z forum w swojej nowiutkiej Veloce. na nas serwisy min rozpracowywały problem z pomocą TESEO, dopiero za jakieś 3mce była kampania z tego. przyszły nowe elementy, więc rozumiem że ASO wie co zamawiać jakimś cudem?

Centrala przysylala dedykowany zestaw modulow do kazdego auta z akcji. W ASO rowniez powiedzieli mi ze wyciagali z innych aut w ktorych wszystko bylo ok. Wkladali do aut z problemem i nadal lusterka robily co chcialy.

no to poproś ich o dedykowany. rozumiem że jest specjalna wersja dla aut z problemem i nie jest krojona pod konkretne auto, tylko ogólnie pod auta z problemem?

pomęcz swój lokalny serwis, a jak aiw nie uda to może spróbuj uderzyć do innego - zapytać czy robili, może ktoś pamieta o co w tym chodzi itp. Mi robili w B-B, może dotrzesz telefonicznie do kogoś kto zna temat? koledze [MENTION=21550]Arluen[/MENTION] robili tą akcje w którymś serwisie w Krakowie (możliwe że Zasada).

Ale w ramach akcji serwisowej czy po retroficie?
nie, kolega odebrał nowe auto ze świeżej produkcji tak jak ja i od razu miał problem i równolegle z moim jego ASO grzebało u niego (nawet podawaliśmy im kontakty żeby się ASO ze sobą dogadywały i główkowały). wtedy nawet nie było akcji naprawczej - to było maj/czerwiec, kampania ruszyła w październiku - na naszych min się uczyli (tzn Włosi rozkminiali problem przez TESEO z czego potem zrobili kampanię)

Czy miałby ktoś schemat ogrzewania przednich foteli w Giulii?

Amortyzatory
Powrót