Luke77
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Jaki jest rok produkcji Twojego samochodu? Przedlift czy polift?Tak w Veloce TI są w standardzie.
Poniżej zdjęcie mojej Veloce Ti z dachem panoramicznym i spojlerem karbonowym.
Pokaż załącznik 275199
A czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego nie można wziąć pełnego pakietu Ti wraz ze szklanym dachem? Chyba dach w takiej Veloce Ti nie jest z carbonu?![]()
Chyba że chodzi o sprawy typu "z tym kolorem lakieru nie weźmiesz takiego koloru tapicerki bo będzie brzydkie". Alfa chyba nie pozwalała np na Blue Misano z czerwoną skórą?
A czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie dlaczego nie można wziąć pełnego pakietu Ti wraz ze szklanym dachem? Chyba dach w takiej Veloce Ti nie jest z carbonu?![]()
Chyba że chodzi o sprawy typu "z tym kolorem lakieru nie weźmiesz takiego koloru tapicerki bo będzie brzydkie". Alfa chyba nie pozwalała np na Blue Misano z czerwoną skórą?
Jaki jest rok produkcji Twojego samochodu? Przedlift czy polift?
Czy masz jakieś zdjęcia środka (żeby zobaczyć okno dachowe i to jak się komponuje z czarną podsufitką)?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Ja konfigurowałem w 2019, jeszcze przedlift. Widocznie byłem za mało uparty albo wprowadzony regularnie w błąd.2020, polift.
Trochę zdjęć jest tutaj: https://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/173021-alfa_romeo_giulia_veloce_ti_my2020.html
Jak chcesz zdjęcia środka to nie ma problemu, zrobię wieczorkiem i wstawię.
Ja konfigurowałem w 2019, jeszcze przedlift. Widocznie byłem za mało uparty albo wprowadzony regularnie w błąd.
Piękna jest, zrób proszę parę zdjęć wnętrza, żebym jeszcze bardziej się wkurzył (ale bardzo chciałbym je zobaczyć).
Zwłaszcza, że już się wyleczyłem trochę ze szklanego dachu, bo nie dało się tak skonfigurować jak chciałem, a tu pyk, Veloce Ti ze szklanym dachem.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
tu się mylisz, jak doszła wersja Veloce Ti z 8 kierunkami regulacji fotela, to dorzucono też jako opcję do Veloce zamówienia tego - kod opcji JT2 cena 2500. tak samo wtedy dorzucono możliowośc zamówienia grzanej tylnej kanapy. obie opcje bym dołożył gdybym się nie pospieszył ze złożeniem zamówienia na alfę na początku 2018r, Veloce Ti bym jednak nie brał bo chciałem wnętrze w kolorze, jasną podsufitkę i srebrne felgi 19".A co do tematu, to poza tym co już napisano Veloce Ti ma jeszcze jedną przydatną rzecz nieosiągalną w "nie Ti", tj oddzielną regulację wysokości przodu i tyłu siedziska. Tego niestety nie ma w zwykłym Veloce ze "sportowymi" fotelami.
niestety nie pozwala. żałuję że nie postawiłem u dealera sprawy na ostrzu noża jak już byliśmy dogadani co do szczegółów - może w FCA u dyrekcji piętro wyżej załatwiłby takie specjalne zamówienie. Chyba byłem zbyt napalony i już chciałem ją mieć klepniętą.Chyba że chodzi o sprawy typu "z tym kolorem lakieru nie weźmiesz takiego koloru tapicerki bo będzie brzydkie". Alfa chyba nie pozwalała np na Blue Misano z czerwoną skórą?
tu się mylisz, jak doszła wersja Veloce Ti z 8 kierunkami regulacji fotela, to dorzucono też jako opcję do Veloce zamówienia tego - kod opcji JT2 cena 2500.
Giulia Ti może mieć napęd tylko na tył ale 4x4 też jest w Giulii Ti.Giulia Ti a Giulia Veloce Ti to zupelnie inne poziomy wyposazenia, przede wszystkim Giulia Ti ma naped RWD, Veloce Ti jest tylko 4x4
Giulia Ti może mieć napęd tylko na tył ale 4x4 też jest w Giulii Ti.
Dla porównania - zdjęcia mojej Veloce Ti z pakietem Carbon w trójwarstwowym czerwonym (chociaż zdjęcia i tak w pełni tego nie oddają). Z minusów - przy wyborze pakietu Veloce Carbon nie da się jej skonfigurować ze szyberdachem (pakiety się wykluczają).
Środek - fotele z alcantarą na środku z szarą nicią, wydaje mi się jak w podstawie w wersji Q (jedynie nicią może się różnić). W środku dodatkowo wstawki z cabronu, niestety kierownica zwykła (bez alcantary i carbonu) - tego już nie da się dobrać.
Zdjęcia z zewnątrz:
Pokaż załącznik 275190
Pokaż załącznik 275191
Pokaż załącznik 275192
Pokaż załącznik 275193
Pokaż załącznik 275194
Pokaż załącznik 275195
Pokaż załącznik 275196
Pokaż załącznik 275197
Pokaż załącznik 275198
Cześć, na tych zdjęciach stoi na letnich 225/40 R19 przód, 255/35 R19 tył, runflat (standardowe, na jakich wyjechało z fabryki).Cześć, na jakim rozmiarze opon stoi jeśli mogę spytać?
Pozdrawiam