• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Zacieki z lusterek na drzwiach

Auto
AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio
Panowie
Strasznie irytują mnie zacieki na drzwiach, które powstaja pod lusterkami. Czy jest na to jakiś patent? Przeszukalem pół forum i nie znalazłem takiego tematu.
Pozdrawiam

Po myciu czy na codzień? Po myciu albo wydmuchać albo np wynalazek Dropnetic Microfiber Madness

Dropnetic jest na magnesy, a nasze alfy są z amelinium. Pozostaje wydmuchanie.

Po myciu? W Giulii też mnie denerwuje, jak jadę i leję płynem ze spryskiwaczy na szybę, i to wpada na boczą i lusterka dostając dziwnych zawirowań od powietrza.

Kiedyś widziałem jak ktoś miał uszyty (kupiony ?) specjalny pokrowiec na lusterka, wyglądało to wprawdzie jak skarpeta z dużą dziurą naciągnięta na lusterko, ale podejrzewam że do czasu wyschnięcia zadanie swoje spełniało. Może jakby ktoś to ładnie uszył i dopasował to można by z czymś takim jeździć.

No nie, k...a, całe nadwozie obszyć :)

Czy rozbierał ktos lusterko? Potrzebuję przełożyć elektronikę z jednego do drugiego...

Panowie
Strasznie irytują mnie zacieki na drzwiach, które powstaja pod lusterkami. Czy jest na to jakiś patent? Przeszukalem pół forum i nie znalazłem takiego tematu.
Pozdrawiam
Mikrofibra do suszenia i dmuchawa do materaca lub ogrodowa do liści. Ostatnio kupiłem w Lidlu mała poręczna pompkę do materacy ma Aku. Działa cuda przy suszeniu auta :D

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Kurczę świetny patent, może z tą dmuchawą to już przesada ale taką małą pompkę można wrzucić pod podłogę w bagażniku i zacieki nam nie straszne :) Ja to zawsze po myciu i wysuszeniu ręcznikiem, robiłem rundkę i potem znowu dotarcie zacieków które wydmuchało.

Amortyzatory
Powrót