Connect box

Pokrycie GSM w USA jest raczej kiepskie poza miastami. Więc bardzo prawdopodobne że moduł używa znacznie efektywniejszego tam CDMA - wtedy w Europie nie działa wcale. Ale nie wiem co jest w Alfie.
Waze nie korzysta z GPS over AA, Google-Maps korzysta. Więc w teorii nie przełączając anteny gsp jak mówił epsonics - tracisz feature w postaci możliwości używania czulszej anteny gps w samochodzie.

Który rok auta? Demontowałeś cały tunel czy można się dostać do tego ustrojstwa po zdemonowaniu tego plastiku z usb pod panelem klimatyzacji?

Czy można usunąć Connect Box tylko w Proxy? (któy to bit?) - żeby pozostawić oryginalne nadal podpięte.

Czy jest szansa, żeby podmienić to urządzenia na jakieś inne z "Polskiego" modelu, żeby działało?

Czy można usunąć Connect Box tylko w Proxy? (któy to bit?) - żeby pozostawić oryginalne nadal podpięte.

mozna ale po co - chcesz miec wyladowany aku?

Czy jest szansa, żeby podmienić to urządzenia na jakieś inne z "Polskiego" modelu, żeby działało?

szukaj z europejskiegu samochodu gdzie subskripcja jescze dziala lub kupisz ja

mozna ale po co - chcesz miec wyladowany aku?

szukaj z europejskiegu samochodu gdzie subskripcja jescze dziala lub kupisz ja

shpuncik ale te urządzenia są całkowicie różne więc czy wiązki w autach z ryku USA będą przygotowane pod connect box w wer. europejskiej ? Bo podmienić to jedno za drugie to raczej na pewno się nie da.

TBM.jpg

6234_2.jpg

sterownik na ostatnim zdjeciu widze po raz pierwszy. czy USA, czy EU Giulia/Stelvio TBM jest jak na pierwszym zdjeciu.

To może usystematyzujmy bo większość postów może mylić czyli connect box nie jest tym samym co TBM ?

UWAGA linki tylko w celach poglądowych to NIE JEST REKLAMA !!!

https://www.ebay.co.uk/itm/134465291022
https://allegro.pl/oferta/zestaw-mo...MI1Lnzh5jUhgMVGwuiAx1SYQ81EAQYASABEgIiuvD_BwE
https://www.alfashop.co.uk/products...ntroller=c/front_end/products&id=71808636-gia

Pytam bo sam faktycznie zgłupiałem, wiem że TBM zajmuje się lokalizacją (kompas) i wzywaniem SOS, a connect box łącznością bezprzewodową z serwerami Alfy, ale byłem przekonany, że jeśli występuje jedno to nie ma drugiego. W moim przypadku (auto z USA MY20) za każdym razem po włączeniu stacyjki wyganiał mnie do serwisu bo connect box wymagał naprawy, po wypięciu i wyprogramowaniu TBM przeszło mu i już mnie nigdzie nie wygania. W moim przypadku TBM znajduje się za pokrętłami klimatyzacji.

Ostatnia edycja:
sterownik na ostatnim zdjeciu widze po raz pierwszy. czy USA, czy EU Giulia/Stelvio TBM jest jak na pierwszym zdjeciu.

To jest praktycznie to samo tylko sprzedawane jako "akcesorium". Mogą Ci to domontować w ASO i będziesz miał usługę Connect.

Który bit a proxy za to odpowiada, żeby było wyłączone
Którędy to mogę wymonotwać w najprostszy sposób?

Panowie,

poszukałem, poczytałem, ale nie mogę odnaleźć info, które anteny zmostkować po odpięciu TBM, żeby nie było problemu ze złapaniem fixa gps w AA.
Ktoś podpowie?

Amortyzatory
Powrót