Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Ale jak gniazdo 230v. To co, przetwornica w tym aucie jest czy jak? Czemu to gniazdo ma służyć?Przypadkowo znalazłem odpowiedź w internetach.
Ta konkretna jest do podpięcia gniazda 110/230V. Jest standardową częścią okablowania aby dodanie gniazda było relatywnie proste.
to jest wtyczka do konwertera 110/230V. a juz do modulu jest gniazdo podpiete
Szukałem tego modułu na allegro i google, ale pustka. Wiesz jaki to może mieć numer, lub jak to znaleźć?
Możesz podpiąć laptopa do pracy czy inny sprzęt na 230v do max 150A. Przypuszczam, że niektórzy ludzie co pracują w 'terenie' mogą mieć potrzebę gniazdka w aucie.
Tutaj ludzie dyskutują urzyteczność ;-)
https://www.stelvioforum.com/threads/so-what-is-this-orange-electrical-connector.10047/
- - - Updated - - -
Szukałem tego modułu na allegro i google, ale pustka. Wiesz jaki to może mieć numer, lub jak to znaleźć?
Noo 150A przy 230V, to jakieś 34,5kWNiezła elektrownia musiałaby być w tym bagażniku, można spokojnie ze 2 domy zasilić
) Jeśli być dokładnym to powinno być 230V / 150Wmax.
Co mają gniazdka w domu do gniazdka w aucie? Spawał tam będziesz? Lodówka? Jest na 12v, bez sensu, laptop, no może, ale ładowarki samochodowe też są, więc przetwarzać 12v na 230 po to żeby podpiąć ładowarkę sieciową, która znowu obniży do 12v to tylko generowanie strat.
Więc powiedz mi mistrzu - po co mi to gniazdo 230v w aucie?
Laptopy zazwyczaj pracują na wyższym napięciu, w okolicach 20V, więc i tak musisz przetworzyć 12V DC na okolice 20V DC.
Dlatego musisz mieć ładowarkę samochodową na 12V - która musisz dokupić, a póki co chyba jeszcze nie wszystkie laptopy używają jednego złącza ładowania, więc łatwiej i taniej jest podpiąć zasilacz, który masz do laptopa.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Owszem, tu masz rację, tylko w przypadku jaki opisał kolega netzmark, kiedy potrzebujesz zasilić kilka urządzeń to te 150w to za mało, nie wiem ile jest dopłaty za tę przetwornicę w stelvio, ale lepszym rozwiązaniem wydaje się zakup urządzenia mocniejszego, luzem, które może potem wykorzystać gdziekolwiek.
Dopłata za przetwornicę raczej jest większa niż zakup ładowarki a laptopów 5 różnych raczej nie używasz.
Więc całość sprowadza się znowu do tego do czego ktoś auto używa bo jak takich sytuacji jest 2 w roku to pytanie brzmi czy warto.
No i git, a z czystej ciekawości - ile ta przetwornica w stelvio kosztuje?
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda