Folia to zawsze "widzimisie" właściciela bo trudniej takie auto sprzedać gdyż każdy zastanawia się co tam siedzi pod folią. Oczywiście przed oklejeniem trzeba odpowiednio przygotować powierzchnię.
Co do matowego lakieru to niewiele jest takich robiących odpowiednie wrażenie. I czerwony chyba do nich nie należy.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
To niech koledze zrobią próbę z pastą matującą... chodzi mi o różne proporcje pasty do lakieru (choć większość lakierników używa gotowych mieszanek bo tak łatwiej) Kolega robił golfa 2. W oryginale był srebrny i położyli tylko clar w 1/2 proporcji zalecanej ilości pasty do lakieru. Powstała taka delikatna lekko połyskująca satyna, a nie szary mat.
Co do utrzymania czystości folii matowych 3M to gadałem z moim zleceniodawcą co ma całe BMW X5 w folii czarny mat i nadmiernie się nie brudzi... normalnie jak czarny kolor, problemów na myjni też nie zauważył, typu odchodząca folia...
Ta alfa z olx-a rzeczywiście zbyt matowa, ciekaw jestem jak na żywo wygląda. Z inną felgą, np większą i całą srebrną, lepiej by wyglądała.
Myślałem że zdania będą bardziej podzielone a tu proszę. W takim wypadku rezygnuje z matu.
Dziękuje Panowie.
hehe, zawsze mozna sobie prysnac Plasti-dipem i jak sie znudzi - zerwac, chociaz slyszalem duzo niepochlebnych opinii nt. utrzymania tego w czystosci i jakosci jak sie patrzy z bliska.
Do przyzwoitego efektu potrzeba 6 warstw więc całkiem sporo, poza tym problem jest z trwałością w okresie zimowym.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Odnosnie matowych kolorow, to mysle, ze niewiele kolorow dobrze wyglada w macie, taki czerwony np. moim zdaniem slabizna, ale jak sie juz kolega rozglada za ciekawym kolorem wygladajacym dobrze w macie, to jak najbardziej paleta plasti dip moze posluzyc za inspiracje, np. takie Camo Green albo Gunmetal
![]()