Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Wymiana rozrządu Gtv V6 w Warszawie

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Dlaczego zakonczyl?
    Bo Tytus przestał przyjeżdzać z usterkami

Dodano po 2 minutes:

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Ja miałem wymieniany rozrząd na Arkuszowej (arkuszowa2a.pl) - w 3,2V6 w 166tce, bez zastrzeżeń.
    Na Arkuszową to można sobie jechać Lambo i Maserati pooglądać, a nie auto serwisować w optymalnych kosztach. Dlaczego? Dlatego: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...warszawie.html
    Ostatnio edytowane przez supa_adam ; 06-03-2015 o 21:24 Powód: Dodano

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Spider 3.0 V6 12v

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Bo Tytus przestał przyjeżdzać z usterkami

Dodano po 2 minutes:

Na Arkuszową to można sobie jechać Lambo i Maserati pooglądać, a nie auto serwisować w optymalnych kosztach. Dlaczego? Dlatego: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...warszawie.html
    Ja uwazam ze serwis na Arkuszowej jest przereklamowany. Byłem kiedys (dobre kilka lat temu) wymienic rozrzad w 3.0 V6 12v, przy okazji byl problem z włączaniem sie wentylatorów chłodnicy. Wymieniali wszystko po kolei, na moje pytania dlaczego twierdzili, że się nie znam (wtedy rzeczywiście się nie znałem ) i mam sie nie odzywać. Po wymianie wszystkiego co się dalo, przekaźnikow, rezystorów wentylatorow, czujników w chłodnicy i bloku silnika itd. problem nadal występowal więc zrezygnowali ale fakturę wystawili.
    Wróciłem do domu, ściągnąłem manual serwisowy, rozebrałem wszystko, pomierzyłem i usterka była tak banalna, że szkoda gadać...
    Od tego czasu nie jeżdze juz do żadnego fachowca i wszystko naprawiam sam

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Ja z kolei słyszałem o kilku przypadkach, gdy montowali używane części kasując za nowe - z czasów długo przed tym, gdy jakiekolwiek L&M zaczęły się u nich pojawiać.

Czyli niecałe dziesięć lat temu, gdy jeszcze byli "typowym" serwisem AR.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

A ja nie "słyszałem" (bo "słyszałem" to na forum alfy nie powinno w ogóle padać - bo wszyscy "słyszeli" jakie to badziewie te Alfy). Więc nie słyszałem, a tam właśnie miałem poza w/w rozrządem inną jeszcze, poważną sprawę robioną - bez zastrzeżeń (awaria 156tki w trasie pobliżu Warszawy, laweta do ASO, assistancem do domu do domu i - reszta już zdalnie - telefonicznie - odbiór lawetą przez arkuszową z ASO gdzie wyliczyli chore pieniądze, kosztorys arkuszowej - przyzwoity, nieco tylko wyższy niż tu byłby w Rzeszowie a transportować nie musiałem już, w trakcie telefon czy zrobić przy okazji coś więcej czy nie - do mojej decyzji bez narzucania czegokolwiek, naprawa terminowa, odbiór w umówionym dniu, lecz nie o umówionej godzinie - bo mój poślizg z przyczyn niezależnych (pierwszy dzień upadłości pewnej linii lotniczej taniej) , odbiór z lotniska przez właściciela (bo ta linia jeszcze nie wiedziała ze tak bardzo upadła i jeszcze wynajęła autobusy ) , przyjechał po mnie, faktura itd. itp, zalecenia co jak dbać teraz, kontrola po 2tyg gdy byłem akurat w Warszawie. Chyba do żadnego etapu tu się przyczepić nie mogę. Aha, auto od tego czasu 50tys km zrobiło i hula wciąż z nami na pokładzie i nie zawodzi.

Druga sprawa - rozrząd w 166 3,2 jak wyżej, już umówiony planowo termin - bez zastrzeżeń. Koszty - niech zainteresowany spyta, co wchodzi w zakres itd. i sam zdecyduje. Mi koszt odpowiadał, przy okazji auto zastepcze (stareńka 156tka ale na chodzie, ok) , każda dodatkowa sprawa jaka wyszła - telefon czy akceptuję, odbiór tego samego dnia o umówionej godzinie. I po wszystkim jakoś spokojny jeżdżę i na wolnych obrotach nie trzęsie jak rzekomo Vki "same lubią".

I proponuję nie pisać takich uproszczeń jak w zalinowanym temacie : rozrząd xxx zł. Może tak nazwać ktoś wymianę samego paska/łańcucha czy co tam w JTS jest, a kto inny rozrządu kompletnego, pompy, paska dodatkowego, przy okazji świec, uszczelek pod pokrywami (każdy zmienia? ) id itp. Tu jest baaardzo duża rozbieżność co dla kogo znaczy "komplet" i co dla kogo jest "normalne". Więc cenę, to już niech każdy indywidualnie rozważa, a w ocenie serwisu wg mnie ważniejsza jest kompetencja (tu wężykiem) , terminowość i słowność. No położenie tego omawianego o kilkaset km zbyt odległe jak dla mnie na ciągłe serwisowanie tam, ale po moich skromnych doświadczeniach, z czystym sumieniem mogę polecić.
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 06-03-2015 o 23:07 Powód: poprawki

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Andrzejsr, statystyka mówi, że jeden zadowolony klient przyciąga ośmiu kolejnych, a jeden niezadowolony odstrasza dwudziestu - widocznie ty należysz do tych zadowolonych.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

Czarna bella pomknęła dziś do Pabla - zobaczymy jaki będzie efekt. Mam nadzieję, że dobry. Oczywiście, że porównywanie cen należy robić porównując jabłka do jabłek. Jeszcze jest kwestia cen zamienników stosowanych w danym warsztacie. Wstępnie porównując cennik Pablogarage i Tomasza Seligi wydaje się, że ceny są porównywalne. ASO nie sprawdzałem z założenia, Arkuszową większość opisujących swoje doświadczenia skreślała w relacji cena vs. jakość, więc też dałem sobie spokój. Alternatywą wydawał się być Tarczyn, ale nie działa. Cóż, mam nadzieję, że wycieczka do Pabla była dobrym ruchem.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar barsliw
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6

Domyślnie

A czy ktoś miał do czynienia z:
    http://www.ajs-service.pl. Mam tam najbliżej i byłaby to fajna opcja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Wiem, że dosyć długo naprawiają włoszczyznę. Nic konkretnego na ich temat nie słyszałem, oprócz jakichś tam małych wpadek opisywanych na forum Lancii (z czasów, gdy mieli warsztat po drugiej stronie Targówka).

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Cytat Napisał supabache Zobacz post
    Bo Tytus przestał przyjeżdzać z usterkami :D :D
    Heh ;P

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woda83
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 V6

Domyślnie

Ja mogę polecić, warsztat Motoricus na ul. Patriotów 234(Wawer). Robiłem u nich, nawet okazało się, że mam nieoryginalne wałki, a po ich poprawnym ustawieniu inny samochód. Hamownia wypluła 205km.