[GTV] Centralka centralnego zamka

Kolego Fajf mam pytanie jak laczyles sie z kabelkami "niebieski i baly " to wyciagales sie z wtyczki czy poprostu dopinales sie do tego przewodu:)

rozcinałem delikatnie izolacje przewodu wzdłuż, wyciągałem na wierzch "druciki" i lutowałem do nich

sterownik potrzebny to M20/10 bo podobno jest plug&play wiec nie trzeba schematów ale tylko dla roczników 98 i wyżej, a gdyby sie okazalo ze nie jest plug&play to gra niewarta świeczki bo piloty są paskudne i lepiej wziac uniwersalkę

Ta META M20 jest właśnie do roku 97 gdzie wpinało się ją prosto zamiast sterownika znajdującego się w skrzynce bezpieczników.
Co do mojego problemu.
Znalazłem schemat do Gtv po 97r bo tam właśnie nastąpiły zmiany i dodano moduł obsługujący centralny, szyby i oswietlenie.
dolutowałem się do nóżek w module i muszę to wszystko przetestować.

Chciałbym właśnie mieć centralny z pilota jak w 156. Wygodna sprawa. Spidera mam z 96 roku, więc jak mam rrozumiec u mnie podejdfzie ten sterownik META??
Tylko gdzie mam ten moduł w aucie trochę szukałem, ale nie moge znaleźć ;/

Fajf pomożesz? :D

Zdalne sterowanie zamkiem centralnym wykonałem w oparciu o sterownik zamka centralnego "mikro-ster" firmy AMT www.amt-alarmy.pl, jest wielkości pudełka zapałek i doskonale mieści się w obudowie lampki sufitowej tam też przewidziano fabryczny odbiornik. Po zdemontowaniu lampki wyciągamy 8 pin. łącze od fabrycznego odbiornika (ta wiązka jest we wszystkich modelach), odcinamy fabryczne łącze i lutujemy następujące przewody (kolory):
wiązka samochodu - wiązka sterownika "mikro-ster"
czerwony - czerwony (+12V);
czarny - czarny (masa);
niebieski - brązowy (zamknięcie);
biały - biały (otwieranie);
pozostałe izolujemy.
Oczywiście prace wykonujemy po odłączeniu akumulatora.
Ja wybrałem nadajnik 2-przyciskowy K185-2.
Można dodatkowym kanałem sterować otwarciem klapy bagażnika ale to oddzielny temat.
Do ewentualnego programowania odbiornika należy rozkręcić obudowę, wewnątrz jest przycisk do programowania.
Roboty na 1 godz. - działa bezawaryjnie już 1 rok.
Pozdrawiam

Przewody od otwarcia klapy bagaznika najlatwiej "dorwac" w schowku, poniewaz tam znajduje sie przycisk recznego otwarcia. Sterowany jest "-"

Zdalne sterowanie zamkiem centralnym wykonałem w oparciu o sterownik zamka centralnego "mikro-ster" firmy AMT www.amt-alarmy.pl, jest wielkości pudełka zapałek i doskonale mieści się w obudowie lampki sufitowej tam też przewidziano fabryczny odbiornik. Po zdemontowaniu lampki wyciągamy 8 pin. łącze od fabrycznego odbiornika (ta wiązka jest we wszystkich modelach), odcinamy fabryczne łącze i lutujemy następujące przewody (kolory):
czarny - czarny (masa);
pozostałe izolujemy.
Można dodatkowym kanałem sterować otwarciem klapy bagażnika ale to oddzielny temat.
Do ewentualnego programowania odbiornika należy rozkręcić obudowę, wewnątrz jest przycisk do programowania.
Pozdrawiam

Kurcze nie mogę znaleźć tego sterownika zamka centralnego ;/ Gdzie on jest?

Jeszcze nie zamówiłem tego modułu, ale rozebrałem lampke w podsufitce i moim oczom ukazało się to:

20131207_144050.jpg

stanlizak możesz mi wytłumaczyć gdzie włożyłeś ten moduł? Bo tam niewiele miejsca jest i ja osobiście nie widzę, żeby ten moduł tam się zmieścił niestety ;/
Lampka chyba całkowicie wypełnia ten otwór...

pisał ,ze jest wielkosci pudełka od zapałek ,wiec pewnie sie zmiesci....ten sterownik pasuje do roku 97?....pytam bo mam 97 i brzydki orginalny pilot...

tak się zastanawiam, ale czy gtv ma taką samą lampkę jak spider? bo coś mi sie wydaje że w spidim jest mniejsza....

mars37 jak możesz zrób zdjecie tak jak ja zrobiłem swojej lampce i temu otworowi i sprawa się wyjaśni :)

Jeszcze nie zamówiłem tego modułu, ale rozebrałem lampke w podsufitce i moim oczom ukazało się to:

Pokaż załącznik 116043

stanlizak możesz mi wytłumaczyć gdzie włożyłeś ten moduł? Bo tam niewiele miejsca jest i ja osobiście nie widzę, żeby ten moduł tam się zmieścił niestety ;/
Lampka chyba całkowicie wypełnia ten otwór...

Kolego,napisałem pod obudową lampy (odkręcić te 2 śrubki i sam zobaczysz ile miejsca.

stanlizak mam 97 r czyli mogę dłubac według twojego opisu rozumiem z wyżej wymienionym sterownikiem?...

Centralka założona wg instrukcji kolegi. Teraz z pilota ładnie śmiga :) Dzięki za rade i polecam :)

witam, a ja dokładałem -wpakowałem do swojej GTV autoalarm Forteca , i mały problemik - zamykanie otwieranie wg kolegów instrukcji ok,
ale jednak problem jak podebrać krańcówkę drzwi aby dokładany autoalarm widział otwarcie drzwi.
czy ktoś już rozwiązywał ten problem ? pawelzap

Napisał stanlizak:

"Zdalne sterowanie zamkiem centralnym wykonałem w oparciu o sterownik zamka centralnego "mikro-ster" firmy AMT www.amt-alarmy.pl, jest wielkości pudełka zapałek i doskonale mieści się w obudowie lampki sufitowej tam też przewidziano fabryczny odbiornik. Po zdemontowaniu lampki wyciągamy 8 pin. łącze od fabrycznego odbiornika (ta wiązka jest we wszystkich modelach), odcinamy fabryczne łącze i lutujemy następujące przewody (kolory):
czarny - czarny (masa);
pozostałe izolujemy.
Pozdrawiam

Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/gtv...tralka_centralnego_zamka-3.html#ixzz3KeUYpiHz"

Czy przy takim podłączeniu AMT mikro-ster, uzbraja się i rozbraja fabryczny alarm?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót