Koledzy ale jesteście straszni straszycie pewnie naszego nowego forumowicza.Nieładnie tak oj nieładnie.
Koledzy ale jesteście straszni straszycie pewnie naszego nowego forumowicza.Nieładnie tak oj nieładnie.
Witam wszystkich.
Otóż mam mały problem z moja alfą. Po wrzuceniu biegu (dowolnego) lewarek swobodnie można przesuwać w poziomie. Biegi nie wyskakują i wchodzą ładnie.
Wie ktos co może być tego przyczyna?
moze masz taki sam problem jak Ja mialem ze swoja.. z poczaku tez Mi sie tak dzialo, az wkoncu sie rozlecialo calkiem ( Ci cos byli w Grodku to wiedza o co chodzi ;p )
Mi poprostu rozlecial sie/pekl taki plastik co jest zaraz pod lewarkiem.. na poczatku byl lekko obrobiony i biegi wchodzili dobrze nie wylatywali ale chodzily na boki aa jak juz pekl calkiem to zablokowalo Mi skrzynie biegow.. mialem tylko 3 i 4. Ale wymienilem to koszt okolo 100zl wsadzili nowy plastik i chodzi elegancko. Wiec byc moze masz ten sam problem jaki przehcodzilem Ja, ale nie jestem w 100% pewny![]()
Da sie samemu to naprawić? do tego plastiku pewnie trzeba dostać sie od spodu?
w tym juz nie pomoge, bo ja auto oddawalem do mechanika i w ciagu 4 godzin mialem zrobione
ale wiem tyle ze w 156 napewno zdejmowali caly tunel miedzy siedzeniami tam gdzie jest reczny itd...
i robili to z gory, ale czy z dolu tez cos odkrecali to tego juz nie wiem..![]()
krzychu43 jeżeli masz problem z wyrobionym plastikiem lewarka to powinieneś sobie dać radę z wymianą jeżeli masz jakieś zdolności mechaniczne. dodam że zestaw naprawczy lewarka pasuje bodaj od seicento (chyba nie pomyliłem) ale to musiałbyś sprawdzić.
możesz mieć tez coś nie tak z cięgnami pomiędzy lewarkiem a skrzynią.
a tu masz linki w których jest trochę o tym temacie resztę poszukaj sam.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...ny_biegow.html
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ow_na_luz.html
Czy kolega "cichy" nabył już śrubki do alusków?
Ja to bym się spotkał może gdzieś w NS.Może gdzieś w niedzielę?
Sent from my 7 Mozart T8698 using Board Express