Sie okazalo, ze opony letnie mam cos nie halo - znosi na lewo, a jak sie zamieni opony to na prawo a wtedy kierownicy nie da sie ustawic zeby byla prosto. Na zimowkach problemu nie bylo a felunek (i samochod) ten sam.
Na zastepczaka dostalem Fiata Bravo 120 TJet. Nie wiem jak mozna Bravo do Julki porownywac. Nie ma jak. Mam wrazenie, ze Bravo to wydmuszka w porownaniu do Giulietty, nie wiem czy tam montowali jakies sportowe zawieszenie w wyzszych opcjach ale w Dynamiku z pakietem Sport jest slabo, a uklad kierowniczy jest niespecjalnie precyzyjny. Bardziej mi przypomina Skode Yeti niz Giuliette. No i na zakretach sie to to nie trzyma specjalnie drogi. Silnik glosniejszy i sie gorzej z dolu zbiera niz MA, a skrzynia biegow (manualna) ma problemy z jedynka i dwojka. Ostatni manual ktorego uzywalem to bylo Grande Punto 1.9 mJTD, tam manual byl miodzio. Ale przyznac musze, ze TJet w Bravo bardzo ladnie odpycha ten samochodzik.
Wiele sie Bravem nie najezdze, bo jutro odbieram Julke, ale mam okazje porownac![]()