[Giulietta] Giulietta 1750 QV - Kod błedu P1136

• Autor wątku Autor wątku Huzar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Huzar

Nowy
Auto
Giulietta QV
Witam, Ostatnio wyskakuje mi check engine - kod błędu P1136 ( giullieta qv rocznik 2011 ) czy ktoś miał może taki błąd i wie z czym jest związany? na internecie pod tym kodem są totalne bzdury od wentylatora po zawory i pompę paliwa w sumie naliczyłem 5 rożnych opisów do tego błędu i dalej nie wiem jaki jest problem, najgorsze że nie czuję żadnych niepokojących oznak a samochód jeździ normalnie ...

Tak na forum nie znalazłem tego błędu byłem pod tym adresem... natomiast dorwałem dziś od znajomego program Multiecuscan (FIATECUscan) według niego błąd P1136 to (Preheating resistance 1 above catal), czyli grzałka sondy lambda powyżej katalizatora... niby obecnie sonda dogrzewana jest tylko spalinami przez co dochodzi do temperatury operacyjnej znacznie wolniej niż powinna w sumie to ma sens bo check engine wyskakuje najczęściej niedługo po uruchomieniu lub w trackie początkowej bardzo spokojnej jazdy.. będę wymieniał sondę jak pomoże to opisze dokładnie problem i zamknę temat na forum może komuś się to przyda...

U mnie ten sam kod błędu Qv’ka z 2013. Check engine zaraz praktycznie po odpaleniu i zablokowany przełącznik trybów DNA, ciągle jest na N. Samochód pracuje normalnie. Wymiana Sondy pomogła ?

U mnie ten sam kod błędu Qv’ka z 2013. Check engine zaraz praktycznie po odpaleniu i zablokowany przełącznik trybów DNA, ciągle jest na N. Samochód pracuje normalnie. Wymiana Sondy pomogła ?

Jakbyś szukał sondy to mam takową :)

Witajcie,
chcę wrócić do tematu tego błędu P1136.
Czytam, że prawdopodobnie chodzi o sondę lambda.
Możecie mi ją wskazać na jakimś schemacie? a może macie numer części?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, Artur

witam ja tez mam problem z tym bledem P1136 czasami mi wyskakuje ten blad czy wymiana sondy załatwiła sprawę?

numer sondy lambda do Alfy 1.75 tbi tej na gorze przed katalizatorem 55224323 https://zapodaj.net/plik-kygGOPBBwt zaznaczone w kolku wtyczka u mnie jest w ksztalcie litery D nie plaska jak na foto

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót