• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Skontroluj przekładnię - Problem z TCT

• Autor wątku Autor wątku albi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

albi

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta Distinctive MultiAir 1.4 16v 170KM 2015r.
Cześć,

ostatnio po odpaleniu auta z rana pojawił się komunikat: „Skontroluj przekładnię - Zobacz instrukcję” i świeciła się pomarańczowa ikonka zębatki. Po chwili problem zniknął i auto jechało normalnie chociaż momentami jakby szarpało przy zmianie biegów.
Dziś problem znowu się powtórzył, już 3 raz w przeciągu kilku dni.

Mieliście może podobną sytuację i jesteście w stanie pomóc? Może to problem z akumulatorem lub aktywatorem? Olej w skrzyni biegów miałem ostatnio wymieniany.

Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 KM, automat, 2015 r.

przebieg? na których biegach jest problem? ile lat ma akumulator? kto robił wymianę oleju? oba oleje wymieniane - na jakie?

przebieg? na których biegach jest problem? ile lat ma akumulator? kto robił wymianę oleju? oba oleje wymieniane - na jakie?

Przebieg: 128 000 km
Rocznik: 2015
Akumulator nie wiem dokładnie ile ma ale ja mam auto od roku i przez ten czas nie był wymieniany.
Olej w silniku ASO w Warszawie wymieniało na ten wskazany przez producenta, a w skrzyni biegów to Pablo.

Amortyzatory
Powrót