• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 159

• Autor wątku Autor wątku pokrop8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moja 1.9 jtdm 16v pali mniej więcej 7-8 czasem więcej jak krótkie odcinki na zimnym silniku. pozatym lubie sobie gazu pouzywać więc cos za cos. zobaczymy jak bedzie po chipie nq 190/400

Po co 2 posty w przeciągu 15min. Daj ludziom wejść na forum.
Nie wiem ile spali 2.4. Poza tym jest już wątek o spalaniu.
Moja 1.9 150HP pali ok 7-7.5 jeżdżę głównie 80% trasa 20% miasto.
niema 15 minut ale miesiac i 15 minut :D

no i alfa z silnikiem 2,4 JTDm około 53 200,- PLN
i z silnikiem 1,9 JTDm 48 500,- PLN

pisze tu ale o wersii kombi i przynajmiej distinctive

Ostatnia edycja:
niema 15 minut ale miesiac i 15 minut :D

no i alfa z silnikiem 2,4 JTDm około 53 200,- PLN
i z silnikiem 1,9 JTDm 48 500,- PLN

pisze tu ale o wersii kombi i przynajmiej distinctive
No te ceny to mnie nic kompletnie nie mówią:D Chodziło mi o ceny katalogowe w salonach czeskich nowych egzemplarzy.
P.S.
OK już sprawdziłem Wasze ceny :
2,4 JTDM Q4 w Distinctive - 905 000 koron czeskich
1,8 TBi też Distinctive- 781 000 koron czeskich
mnożąc razy 0,16 po srednim kursie wychodzą podobne ceny jak w PL
Zaciekawiła mnie natomiast wersja która w PL chyba nie była oferowana 2,2 JTS z Selespeedem ???

Ostatnia edycja:
No te ceny to mnie nic kompletnie nie mówią:D Chodziło mi o ceny katalogowe w salonach czeskich nowych egzemplarzy.
P.S.
OK już sprawdziłem Wasze ceny :
2,4 JTDM Q4 w Distinctive - 905 000 koron czeskich
1,8 TBi też Distinctive- 781 000 koron czeskich
mnożąc razy 0,16 po srednim kursie wychodzą podobne ceny jak w PL
Zaciekawiła mnie natomiast wersja która w PL chyba nie była oferowana 2,2 JTS z Selespeedem ???
aha no ja ptrze tylko na uzywane samochody na nowe mnie niestać. A mozesz napisać gdzie znalazłeś te ceny? Juz tu gdzieś wzpominałem ze u nas na internecie o alfach jes bardzo mało pisane, dlatego zalogowałem sie tutaj. i jak najbardziej mi sie tu podoba. A jak u was wychodza uzywane samochody s tymi silnikami? A o co konkretnie chodzi s ta 2,2 z Selespeedem? i jeszcze głupsze pytanie co to jest?? wiem ze automatyczna skrzynia biegu tylko ale jaka, chyba nie tak normalna??? :sarcastic:

---------- Post dodany o godzinie 17:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:11 ----------

te 2.4 to niezle bite musi byc :)
nieźle bite tzn ze dobrze wyposazona:yes4:

no taka jaka by mnie sie podobała. discintive lub wiencej :-D

diesel cholera..a z ktorego rocznika? miałes dzwony albo duze naprawy? a dokładnie jaki jest kolor? Gdzie można go oglądać?

fajne auto Tomassob, ale jak na 4 latka, prawie 5 latka,cena kosmiczna. Słuchaj, według mnie wpis "użytkowany przez kobietę" utrudni ci sprzedaż. Przemyśl to.Kobiety są postrzegane jako nie mające pojęcia o samochodach a więc użytkujące je często w sposób powodujacy większe żużycie. Chodzi głownie o zawiechę i sprzęgło ale nie tylko.

Oczywiscie, Twoja Użytkowniczka być może wszystko robiła OK. Ale jednak to zdanie działa na niekorzyśc auta.

no akurat żonka dobrze jeździ:) jeśli chodzi o cene- wiesz stan auta przebieg i wyposażenie to nie jest to kosmos, ale niestety bede musiał obniżyć bo musze sprzedać szybko

fajne auto Tomassob, ale jak na 4 latka, prawie 5 latka,cena kosmiczna. Słuchaj, według mnie wpis "użytkowany przez kobietę" utrudni ci sprzedaż. Przemyśl to.Kobiety są postrzegane jako nie mające pojęcia o samochodach a więc użytkujące je często w sposób powodujacy większe żużycie. Chodzi głownie o zawiechę i sprzęgło ale nie tylko.

Oczywiscie, Twoja Użytkowniczka być może wszystko robiła OK. Ale jednak to zdanie działa na niekorzyśc auta.
A mnie kobieta -użytkownik kojarzy się raczej ze spokojną eksploatacją auta , natomiast czerwona lampka zapala się kiedy widzę ,że jakieś auto było jeżdżącym democarem dealera.

a democar dealera to jasne... ale co do tych kobiet, owszem, spokojna jazda. Ale z drugiej strony notoryczne palenie sprzęgła, albo wjezdzanie na krawężniki pod kątem i z dużą prędkością i niezwracanie uwagi na kontrolki. Dolewanie jakichś płynów? :))) a jakie płyny są potrzebne:))?
Oczywiscie, to uogólnienia, często pewnie niesłuszne ale, jak jeżdze z kobietami i moi kumple też, mamy zbyt często podobne wnioski i obserwacje:)

PS. cholercia, Tomassob, wiem z tego, co piszesz, ze spuscisz... ale dla mnie jednak za wczesnie:) zasadzam się w przyszłym roku. Powodzenia!!

nie pisałbym że jeździła kobieta gdyby żona jeździła jak "baba" :)
właśnie różnie ludzie na to patrzą, ja patrze raczej pod kątem spokojnej jazdy.Jeśli chodzi o demo to też nie tak do końca. Samochodem jeździł jakiś dyrektor, i jak dali mu nowe to to autko zdał.
Na pewno sie sprzeda prędzej czy później , niestety mimo że mam go prawie rok jeszcze się nim nie nacieszyłem, zrobiłem jakies 17tys. i nie sprzedał bym gdybym nie musiał. ale jeszcze kiedyś na pewno wróce do 159!!!

Według info-expert wartość Alfy tomassob to jakieś 47.000zł, przy założeniu, że auto było na bieżąco serwisowane i zadbane, nie uważam cenę 48.000 zł za jakiś kosmos. Niedługo naprawdę będzie można kupić 159 za grosze. ;/

pzdr

Amortyzatory
Powrót