Dziwne skrzypienie przednie prawe zawieszenie
Ostatnio alfa ,,uraczyła" mnie nową niespodzianką (poza resztą z ekranu komputera). Mianowicie z przedniego prawego zawiasu od jakiegoś tygodnia zaczyły dobiegać przerażające wręcz dźwięki na większych nierównościach, tzn jak auto zimne to praktycznie na wszystkim, ale jak trochę pojeżdżę to jest o niebo lepiej i dopiero większa dziura znowu przypomina mi że coś jest nie tak. Dźwięki te to takie piskliwe zgrzyty i czasem puknięcia, ale to już musi być mega dziursko. Szukałem czytałem i być może trzeba nasmarować gumy i miejsca gdzie owe skrzypienie występuje. Może ktoś miał podobne doświadczenia bo z tego co się orientowałem to problem jest dosyć powszechny i wcale nie musi oznaczać wymiany danego elementu. Alfa miesiąc temu była na trzepaku i wszystko było ok, zarówno na przodzie jak i z tyłu, sprawdzana w stacji diagnostycznej, a potem u mechanika. Wszystko zaczęło się po ostatnich deszczach...nie wiem czy am to związek, ale od kiedy zrobiło się chłodniej mam problemy z błędami abs asr ebd...ale o tym napisałem posta osobnego i właśnie z tym skrzypieniem.