-
Wymiana klamki schowka
Czy ktoś z Was zajmował się tym tematem? Ogólnie moja klamka schowka ma spory luz i ogólnie denerwują mnie takie szczególiki. Klamka działa poprawnie ale nie wiem czy czasem nie jest to oznaka końca jej żywota (jak jest u Was?). Pytanie czy wymiana samej klamki albo dostanie się do potencjalnej przyczyny luzu jest możliwe bez jakiegoś rozwiercania itp?
-
Najprawdopodobniej śruba się poluzowała. Najprościej byłoby chyba wywiercić małą dziurkę od wewntrznej strony schowka i dokręcić srubę. Jeżeli dziura bedzie Ci przeszkadzała to zawsze możesz kupić jakąś czarną zaślepkę. Jeżeli chcesz to moge Ci wymierzyć w którym miejscu wywiercić, aby nie robić niepotrzebnych dziur.
-
-
acha, czyli wychodzi na to, że to może być albo ta śrubka, która zachodzi od tyłu i trzeba się przewiercić albo ta od przodu i trzeba unieść klamkę i imbusem 3 próbować dokręcać? Spróbuję najpierw dobrać się do tej śruby z przodu w takim razie...
-
pod klamką jak odchylisz jest po prostu malutko miejsca i trzeba by imbusa sobie odpowiednio "przyrzeźbić "
u mnie dziurka od wewnątrz już była ( nie wiem czy fabrycznie czy nie ) i jest ładnie zakryta czarną zaślepką