Witam wszystkich
Mam pytanie , jak w temacie. Czy można w jakiś w miarę prosty sposób sprawdzić szczelność tego układu. Pytam ponieważ pojawił mi się ostatnio błąd p0101 i po wykasowaniu powraca. Przepływomierz został wymieniony na nowy org.
Printable View
Witam wszystkich
Mam pytanie , jak w temacie. Czy można w jakiś w miarę prosty sposób sprawdzić szczelność tego układu. Pytam ponieważ pojawił mi się ostatnio błąd p0101 i po wykasowaniu powraca. Przepływomierz został wymieniony na nowy org.
To jest ewidentny bład przepływomierza - moze jest niewłaściwy lub uszkodzony i szczelność tu nie ma nic do rzeczy
Nieszczelność na dolocie to turbiny nie będzie powodować tego błędu ? Właśnie zauważyłem , ze opaska zaciskowa odpięła sie za przepływomierzem i zastąpiłem ją opaską skręcaną. Mam jeszcze jedno pytanie , jaki ewentualny błąd może powodować zabrudzenie czujnika zamontowanego na środku kolektora ssącego.
To czujnik ciśnienia doładowania i błąd będzie dotyczył nieprawidłowego ciśnienia doładowania (zazwyczaj sygnalizuje przeładowanie)
za turbiną możesz pędzelkiem nakładać wode z mydłem i gazować do włączenia turbiny, żeby się ciśnienie zrobiło .. jak pojawią się bombelki to wiadomo co jest ;)Cytat:
Napisał przemo27