Witam wszystkich
Mam pytanie , jak w temacie. Czy można w jakiś w miarę prosty sposób sprawdzić szczelność tego układu. Pytam ponieważ pojawił mi się ostatnio błąd p0101 i po wykasowaniu powraca. Przepływomierz został wymieniony na nowy org.
Witam wszystkich
Mam pytanie , jak w temacie. Czy można w jakiś w miarę prosty sposób sprawdzić szczelność tego układu. Pytam ponieważ pojawił mi się ostatnio błąd p0101 i po wykasowaniu powraca. Przepływomierz został wymieniony na nowy org.
To jest ewidentny bład przepływomierza - moze jest niewłaściwy lub uszkodzony i szczelność tu nie ma nic do rzeczy
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Nieszczelność na dolocie to turbiny nie będzie powodować tego błędu ? Właśnie zauważyłem , ze opaska zaciskowa odpięła sie za przepływomierzem i zastąpiłem ją opaską skręcaną. Mam jeszcze jedno pytanie , jaki ewentualny błąd może powodować zabrudzenie czujnika zamontowanego na środku kolektora ssącego.
To czujnik ciśnienia doładowania i błąd będzie dotyczył nieprawidłowego ciśnienia doładowania (zazwyczaj sygnalizuje przeładowanie)
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
za turbiną możesz pędzelkiem nakładać wode z mydłem i gazować do włączenia turbiny, żeby się ciśnienie zrobiło .. jak pojawią się bombelki to wiadomo co jestNapisał przemo27
![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW