-
Sonda lambda 156 2.5
Witam,
Dziś po podłączeniu komputera wyskoczył mi błąd sondy lambda, i teraz pytanie czy rocznik 2000 był na jednaj czy czterech sondach? Wydaję mi się że na jednej, i jeśli mam rację mógł by ktoś podrzucić linka jaką kupić? I drugie pytanie jakie świece ? ;)
Pozdrawiam.
-
Podłączam się do pytania. Tylko ja mam rocznik 2001. Ile masz kolego najechane jeśli można wiedzieć? Może padają po podobnym przebiegu. Świece znajdziesz w manualu.
Wysłane z mojego MZ601 przy użyciu Tapatalka
-
Jesli masz katalizatory na kolektorze wydechowym to masz 4 sondy jesli nie to 1. Oryginal BOSCH 0 258 006 190 to pojedyncza, jesli macie 4 to musiscie poszukac.
-
240 tys. już ma najechane, pytam o świece bo myślałem nad NGK Laser Platinium 3500 ale nie wiem czy warto ;)
To jeszcze pytanie za 100 punktów idzie to sprawdzić bez wchodzenia pod samochód, bo obecnie będę miał problem z kanałem :)
-
Tak sobie myślę, że jeśli kolega miałby 4 sondy to MES pokazał by która sonda wywala błąd. Jeśli pokazuje po prostu błąd to chyba jest jedna.
-
Miałem ostatnio wymianę u siebie przebieg 170k cena to 400zł z montażem.. obiło mi sie o uszy że wytrzymują 160+ ale to tylko gadka a jak jest naprawdę nie wiem :)
-
Ja właśnie doczytalem, że wyskakuje błąd sondy nr 2 opisanej jako za katalizatorem. Po skasowania błędu jest spokój na kilka dni i znów wyskakuje. Przy czym nie odczuwam żadnych objawów. Teraz pytanie czy sonda pada na pysk czy to jakiś brak styku. Jeśli pada to jaką sondę kupić? Jest ich od cholery w przeróżnych sklepach...
-
CF2 jest na jednej sondzie a CF3 na 4 ? Czy jeszcze jakoś inaczej ? ;)
-
Wszystko byłoby jasne gdyby eper zechciał zadziałać...
-
Tak cf2 ma 1 a cf 3 -4 sondy. Otworz maske i popatrz na kolektor wydechowy jesli ma na sobie banke to masz cf3 ;] i 4 sondy. Jesli komputer pokazuje blad sondy np. Bank 1 sensor 2 czy jakos tak to masz 1 glowice i sonde za katalizatorami czyli diagnostyczna. Jesli tak jak kolega napisal jest poprostu blad sondy to jest 1.