-
Skrzypi kierownica
W mojej 159 przy kręceniu kierownicą słychać skrzypienie. Dzwięk pojawia się i znika. Początkowo (w koniec lata) pojawiało się to b. sporadyczne i raczej na parkingu. Obecnie (zima) słychać to nawet w jazdy po ulicy.. Wystepuje nie zawsze - co utrudnia demonstację w ASO. Ale praktycznie pojwia się codziennie. Wyraźnie dzwięk dochodzi z okolic obudowy przełączników zespolonych. Czy ktroś z Was przerabiał taki temat?
DonVito
-
Witaj donvito tez mam ten sam problem, skrzypi podczas ruchow kierownica sluszalne w srodku cos jak by guma. Szukalem nic nie znalazlem.
-
Dołączam do klubu ;) ktoś coś wie więcej?
-
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...i_problem.html a patrzyliście tutaj? Z tego co wyczytałem dawno temu gumowanie może być spowodowane zbiorniczkiem i płynem
-
Raz coś takiego słyszałem, zbiorniczek wymieniony juz dawno więc to raczej nie to.
Może poduszka amora?
-
U mnie skrzypiała kierownica przy manewrach na parkingu, winowajcą był chyba dolny sworzeń wachacza bo strzykawką wstrzyknąłem tam trochę oleju to samo zrobiłem z końcówkami drązków i sworzniem górnego wachacza. Efekt? cichutko zero jakiegokolwiek skrzypienia
-
Dodam poduszki amora nic nie daja bo amor siedzi na stale (nie kreci sie) sworznie ok wspomaganie odpada zbiorniczek nowy plyn tez. Slychac to w okolicy kolumny kierowniczej tylko w srodku auta gdzies przy pedalach...
-
Ja słyszałem również na zewnątrz, takie ciche delikatne skrzypienie
-
Też miałem problem z delikatnym skrzypieniem kierownicy więc zakupiłem jakiś dodatek do płynu od wspomagania. Dolalem go troche do zbiorniczka i skrzypienie po jakimś czasie ustało. Nie pamietam nazwy ale było to firmy STP
Wysłane z mojej Xperii T
-