-
[156] Pedał sprzęgła
Witam. Mam pytanie dotyczące luzu na pedale sprzęgła. U mnie jest spory, ciężko opisać jaki, ale na pewno tak nie powinno być, gdyby była to linko można podciągnąć, a tu nic z tego. Dodam że sprzęgło działa prawidłowo, nie ciągnie i nie ślizga - wszystko OK, nie mam też wycieków. Jak zdiagnozować pompę czy wysprzęglik? , czy to może coś innego (docisk???).
-
Pewnie pompa do wymiany, a na 100% nie masz sprężynki sprzęgła...
-
Sprężynki przy pedale??? i czy pompę można zregenerować - wymiana gumek- w sumie pompa nie jest aż tak droga.
-
Pompa się nie regeneruje, a nowa kosztuje 180zł. Tak sprężynki podwójnego dzialania przy pedale sprzęgła ci brak - obejrzyj sobie w Eperze
-
Wielkie dzięki - sprężynkę znalazłem, nie droga - szukam pompy - faktycznie przy takiej cenie szkoda bawić się w regenerację.
-
pedał sprzęgła
Witam
Mam podobny problem, też mam taki luz niby wszystko gładko działa ale ten luz niedaje mi spokoju, czy powyższa wymiana elementów zdała egzamin?????
-
Może zacznij od samej sprężynki, a dopiero później jakby ewentualnie się okazało, że pompa szwankuje, to wtedy dopiero pompę
-
Czy wszystkie modele 156 mają tę samą pompę?
-
-
Jak poluzować odpowietrznik sprzęgła 156 1.6ts bo króciec odpowietrzający się nie odkręca tzn. jest na stałe.