Witam.
Panowie co to moze byc za odpieta kostka? zdjecie zrobione od dolu silnika, ma 3 piny i chyba wchodzi do kabiny auta.
Załącznik 121397
Printable View
Witam.
Panowie co to moze byc za odpieta kostka? zdjecie zrobione od dolu silnika, ma 3 piny i chyba wchodzi do kabiny auta.
Załącznik 121397
Mi to wygląda na zapinke od czujnika wody w filtrze paliwa.
a gdzie ja sie wpina bo nie widzialem zadnego gniazda zeby ja wpiac?
Na spodzie filtra paliwa
Tak jak napisał Semri, masz luzem kostke od czujnika wody w filtrze paliwa. Sprawdź spód filtra i wyczujesz czy masz owy czujnik zamontowany, możliwe,że ktoś przy montażu nowego filtra nie wkręcił czujnika.
Ja natomiast mam kolejną zagadkę z moją alfą, która chyba będzie mnie zaskakiwać każdego dnia...
Podczas dociągania linki ręcznego hamulca znalazłem kostkę z kilkoma pinami tuż obok lewarka ham. ręcznego(dwa pierwsze zdjęcia) a przy okazji wymiany amortyzatorów i zdjęciu lewego nadkola ukazały mi się dwie wolne kostki,w żaden sposób nie zabezpieczone(zdjęcie nr.3)
Ktoś orientuje się za co w/w kostki są odpowiedzialne? Z rzeczy, które mi nie działają w samochodzie to: centralny zamek z pilota i słabo odbierający fale tuner radia(seria z navi).
Pomóżcie mi dojść do ładu z tymi kostkami :)
Te 2 wtyczki na 3 zdjęciu znajdują się w lewym (po stronie kierowcy) przednim nadkolu? To wtyczki od syreny alarmowej.
Co do zamka z pilota: bateria w pilocie do wymiany lub sprawdź odbiornik pilota w bagażniku (obok lampki w sedanie) - w sportwagonie to nie wiem gdzie powinien być. Lub sprawdź kable od odbiornika do modułu komfortu (czasami pin sie wysunie na wtyczce, czasami wtyczka odłączona od odbiornika).
Antena - temat rzeka: wypieta wtyczka koło radia, brak zasilania, uszkodzony wzmacniacz antenowy, wysuniety pin na wtyczce)
Aż tyle przewodów idzie do syreny? U mnie jest jakaś rzęźba bo alarm jest dołożony dodatkowo przez kogoś(nie fabryczna syrena). W każdym razie fabrycznej syreny nie widzę w nadkolu(lewe od strony kierowcy).
Tylko co dalej mam z nimi zrobić, zakupić syrenę fabryczną czy zwyczajnie zabezpieczyć i zostawić nie podpięte?
Jeszcze pozostaje temat pierwszej kostki przy ręcznym- nierozwiązany.
W nadkolu nie jest sama syrena a cała centralka alarmowa z syreną, dlatego jest aż tyle pinów.
Co do kostki w tunelu - brakuje odpowiedzi (a szukałem naprawdę dobrze w schematach)
Po za tym wszystko już było opisywane, także następnym razem autorzy używać szukajki ;)
Dzięki za info, w sumie zakupie całą centralkę i zamontuje ją. Wkońcu to jakieś dodatkowe zabezpieczenie, liche co prawda ale przynajmniej auto będzie kompletne:)
Nie możesz kupić dowolnej syreny od jakiejś alfy. (tzn możesz ale o tym potem). Powinieneś kupić syrenę "czystą, fabryczną" bop podłaczeniu doprogramuje się ona do pozostałej elektroniki samochodu (odbiornika pilotów od centralnego i chyba immobilizera). Zaprogramowana (czyli uzywana) już się nie doprogramuje.
Chyba że: poszukasz dokładnie na forum - bo ktoś tu opisywał jak się resetuje (czyści, reprogramuje pamięć) syreny - i taką używaną, przeprogramowaną do virgin state sobie możesz podłączyć.
syrena=centrala alarmowa z syreną oczywiście żeby nie było