Mi to wygląda na zapinke od czujnika wody w filtrze paliwa.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
a gdzie ja sie wpina bo nie widzialem zadnego gniazda zeby ja wpiac?
Na spodzie filtra paliwa
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Tak jak napisał Semri, masz luzem kostke od czujnika wody w filtrze paliwa. Sprawdź spód filtra i wyczujesz czy masz owy czujnik zamontowany, możliwe,że ktoś przy montażu nowego filtra nie wkręcił czujnika.
Ja natomiast mam kolejną zagadkę z moją alfą, która chyba będzie mnie zaskakiwać każdego dnia...
Podczas dociągania linki ręcznego hamulca znalazłem kostkę z kilkoma pinami tuż obok lewarka ham. ręcznego(dwa pierwsze zdjęcia) a przy okazji wymiany amortyzatorów i zdjęciu lewego nadkola ukazały mi się dwie wolne kostki,w żaden sposób nie zabezpieczone(zdjęcie nr.3)
Ktoś orientuje się za co w/w kostki są odpowiedzialne? Z rzeczy, które mi nie działają w samochodzie to: centralny zamek z pilota i słabo odbierający fale tuner radia(seria z navi).
Pomóżcie mi dojść do ładu z tymi kostkami![]()
Te 2 wtyczki na 3 zdjęciu znajdują się w lewym (po stronie kierowcy) przednim nadkolu? To wtyczki od syreny alarmowej.
Co do zamka z pilota: bateria w pilocie do wymiany lub sprawdź odbiornik pilota w bagażniku (obok lampki w sedanie) - w sportwagonie to nie wiem gdzie powinien być. Lub sprawdź kable od odbiornika do modułu komfortu (czasami pin sie wysunie na wtyczce, czasami wtyczka odłączona od odbiornika).
Antena - temat rzeka: wypieta wtyczka koło radia, brak zasilania, uszkodzony wzmacniacz antenowy, wysuniety pin na wtyczce)
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Aż tyle przewodów idzie do syreny? U mnie jest jakaś rzęźba bo alarm jest dołożony dodatkowo przez kogoś(nie fabryczna syrena). W każdym razie fabrycznej syreny nie widzę w nadkolu(lewe od strony kierowcy).
Tylko co dalej mam z nimi zrobić, zakupić syrenę fabryczną czy zwyczajnie zabezpieczyć i zostawić nie podpięte?
Jeszcze pozostaje temat pierwszej kostki przy ręcznym- nierozwiązany.
W nadkolu nie jest sama syrena a cała centralka alarmowa z syreną, dlatego jest aż tyle pinów.
Co do kostki w tunelu - brakuje odpowiedzi (a szukałem naprawdę dobrze w schematach)
Po za tym wszystko już było opisywane, także następnym razem autorzy używać szukajki![]()
Dzięki za info, w sumie zakupie całą centralkę i zamontuje ją. Wkońcu to jakieś dodatkowe zabezpieczenie, liche co prawda ale przynajmniej auto będzie kompletne![]()
Nie możesz kupić dowolnej syreny od jakiejś alfy. (tzn możesz ale o tym potem). Powinieneś kupić syrenę "czystą, fabryczną" bop podłaczeniu doprogramuje się ona do pozostałej elektroniki samochodu (odbiornika pilotów od centralnego i chyba immobilizera). Zaprogramowana (czyli uzywana) już się nie doprogramuje.
Chyba że: poszukasz dokładnie na forum - bo ktoś tu opisywał jak się resetuje (czyści, reprogramuje pamięć) syreny - i taką używaną, przeprogramowaną do virgin state sobie możesz podłączyć.
syrena=centrala alarmowa z syreną oczywiście żeby nie było
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl