Witam w związku z tym że Mobil 1 jest najbardziej podrabianym olejem w Polsce :) chciałbym się od was dowiedzieć gdzie w okolicach Bielska-Białej można kupić olej ze 100% pewnością że to oryginał ?. Chodzi mi o Mobil 1 5W50 Diesel
Witam w związku z tym że Mobil 1 jest najbardziej podrabianym olejem w Polsce :) chciałbym się od was dowiedzieć gdzie w okolicach Bielska-Białej można kupić olej ze 100% pewnością że to oryginał ?. Chodzi mi o Mobil 1 5W50 Diesel
A nie lepiej zalać coś lepszego ? O mobilu to już legendy krążą
Nie myślałeś o jakimś Millers, LM, Selenia, albo Fuchs ?
Nie bo mam teraz zalany Mobil 1 5W50 i silnik chodzi bdb, zresztą znajomi mi go bardzo polecają :)
Na stronie mobil.pl masz lokalizator autoryzowanych dystrybutorów :)
http://www.mobil.pl/poland-polish-lc...stributor.aspx
PS. Oleje Fuchs przeznaczone do motocykli nazywają się Silkolene. Silkolenie nie wytrzymują obciążeń w silnikach kręconych często pod czerwone pole - panewka zespawuje się z wałem ;)
Kto kręci diesla pod czerwone pole ?
A po drugie jeszcze nie słyszałem jakieś negatywnej opinii o olejach Fuchs przeznaczonych do samochodów. Zresztą dużo osób zalewa silniki tym olejem i jeszcze nikomu się nic nie stało. Być może do motocykli są produkowane w inny sposób, i temu są problemy. Tym bardziej że nie mają oryginalnej nazwy Fuchs, tylko Silkolene czyli coś musi być na rzeczy. Fuchs też jest używany w rajdach samochodowych i nie mają z nim problemu :)
Co do opinii znajomych, to ja raczej bym się opierał na opiniach mechaników, bo oni wiedzą co mówią a dla kolegów liczy się tylko to że jest tani i że smaruje :D
Ale twój wybór :)
I tak jak kolega wyżej napisał, większość producentów ma na swojej stronie spis autoryzowanych przedstawicieli marki oraz adres do nich :)
Mobil to dokładnie ta sama rozlewnia co Lotos, więc... :)
no bardzo dużo osób tak twierdzi
Czyli plota, zresztą polecający to mechanicy ;), ogólnie to przedtem olej zmieniał mi znajomy mechanik przy okazji czyszczenia turbiny, tyle że teraz nie chce mi się do niego jechać i płacić 50 zł za zmianę, skoro mogę to zrobić bez problemu u siebie pod domem z najazdów, chce tylko kupić na 100% pewny Mobil 1, hmm tak patrzę na stronkę Mobila 1 i kurcze jedyny dystrybutor na Śląsk jest w Tychach - więc to było by bez sensu tam jechać bo więcej spalę na ON niż miałbym zapłacić za wymianę ;).