Witam w związku z tym że Mobil 1 jest najbardziej podrabianym olejem w Polscechciałbym się od was dowiedzieć gdzie w okolicach Bielska-Białej można kupić olej ze 100% pewnością że to oryginał ?. Chodzi mi o Mobil 1 5W50 Diesel
Witam w związku z tym że Mobil 1 jest najbardziej podrabianym olejem w Polscechciałbym się od was dowiedzieć gdzie w okolicach Bielska-Białej można kupić olej ze 100% pewnością że to oryginał ?. Chodzi mi o Mobil 1 5W50 Diesel
A nie lepiej zalać coś lepszego ? O mobilu to już legendy krążą
Nie myślałeś o jakimś Millers, LM, Selenia, albo Fuchs ?
Nie bo mam teraz zalany Mobil 1 5W50 i silnik chodzi bdb, zresztą znajomi mi go bardzo polecają![]()
Na stronie mobil.pl masz lokalizator autoryzowanych dystrybutorów
http://www.mobil.pl/poland-polish-lc...stributor.aspx
PS. Oleje Fuchs przeznaczone do motocykli nazywają się Silkolene. Silkolenie nie wytrzymują obciążeń w silnikach kręconych często pod czerwone pole - panewka zespawuje się z wałem![]()
Kto kręci diesla pod czerwone pole ?
A po drugie jeszcze nie słyszałem jakieś negatywnej opinii o olejach Fuchs przeznaczonych do samochodów. Zresztą dużo osób zalewa silniki tym olejem i jeszcze nikomu się nic nie stało. Być może do motocykli są produkowane w inny sposób, i temu są problemy. Tym bardziej że nie mają oryginalnej nazwy Fuchs, tylko Silkolene czyli coś musi być na rzeczy. Fuchs też jest używany w rajdach samochodowych i nie mają z nim problemu
Co do opinii znajomych, to ja raczej bym się opierał na opiniach mechaników, bo oni wiedzą co mówią a dla kolegów liczy się tylko to że jest tani i że smaruje![]()
Ale twój wybór
I tak jak kolega wyżej napisał, większość producentów ma na swojej stronie spis autoryzowanych przedstawicieli marki oraz adres do nich![]()
Mobil to dokładnie ta sama rozlewnia co Lotos, więc...![]()
no bardzo dużo osób tak twierdzi
Czyli plota, zresztą polecający to mechanicy, ogólnie to przedtem olej zmieniał mi znajomy mechanik przy okazji czyszczenia turbiny, tyle że teraz nie chce mi się do niego jechać i płacić 50 zł za zmianę, skoro mogę to zrobić bez problemu u siebie pod domem z najazdów, chce tylko kupić na 100% pewny Mobil 1, hmm tak patrzę na stronkę Mobila 1 i kurcze jedyny dystrybutor na Śląsk jest w Tychach - więc to było by bez sensu tam jechać bo więcej spalę na ON niż miałbym zapłacić za wymianę
.