-
Dziurawy wydech i blad
Witam, czy dziurawy wydech mozecsam z siebie powodowac pojawienie sie "marchewy" i wejscie w tryb serwisowy? Dzisiaj po raz pierwszy odpalilem auto po powrocie z Kieleckiego Track Day i po przejechaniu 500m rusAlem na jedynce z mala iloscia gazu, silnik sie przyksztusil i pojawila sie marchewka oraz brak mocy. Wydech ma spora nieszczelnosc ktora pojawila sie po upalaniu na torze. Czy jak sie pojawila marchewka to jedynie usuniecie kompem spowoduje skasowanie bledu? Pytam bo w 159 te drobniejsze bledy wywalajace "check" usuwaly tryb serwisowy sam po paru uruchomieniach silnika.
Wiem ze bez diagnozy cezko cos rokowac, ale czy ktos mial podobny przypadek?
Aaaa i gdzie w Gtv 3,0 z 98r jest gniazdo serwisowe do obslugi silnika? :)
Sent from my iPhone
-
Kolego, napewno nie wydech jest przyczyną.
Gniazdo diagnostyczne jest obok tablicy z bezpiecznikami pod kierownicą.
Połączyć sie i po zpisanych błędach będzie wszystko wiadomo.
-
kolego stanlizak czy możesz mnie nakierować gdzie dokładnie jest gniazdo diagnostyczne komputera ,w pierwszym wydaniu 3,0 czyli 97,? podobno w nogach pasażera i faktycznie znalazłem odkręcając bok w nogach konsoli środkowej od pasażera ,niestety nie połączyłem się przez to gniazdo może to jest od abs lub poduszek?.próbowałem na fesie 2,5.dla wersji boscha M3.7.1 ,napięcie było podłączone krokodylkami z aku.Nie wiem czy muszę użyć innego programu do mojej wersji czy podpinam się pod złe gniazdo ?
-
Gniazdo jest dobre. Jeśli podpisz się przez przejściowkę sprawdź czy masz ja ustawiona w dobry tryb pracy (u mnie chyba skrajny lewy na przełączniku).
-
ok robiłem to na szybko więc może jakiś banalny błąd zrobiłem ,ale jak pamiętam ustawienie przełącznika sprawdzałem ,popróbuje jutro .
-
A walnieta przeplywka moze dawac taki objaw?
Sent from my iPhone
-
chłopie podepnij się i nie zadawaj głupich pytań...
-
Dzieki za konstruktywna odpowiedz... Na Ciebie mozna zawsze liczyc :P
Sent from my iPhone
-
to może olej obd i wymieniaj wszystko po kolei, skoro chcesz bazować na zgadywaniu
-
dobra, po podpięciu wywaliło błąd ścieżki potencjometru gazu czy jakoś tak. Sprawdzałem po VIN w eper wychodzi, że nie ma tam żadnego potencjometru (w 3,0 CF3 i 3,2 jest). To teraz zagwozdka co zamówić i co wymienić i w jakim miejscu jest to coś co odpowiada za potencjometr gazu w 3,0 CF2?