Chłopaki mam pytanie, trochę prostackie ale nie wiem jak jest seryjnie. Kiedy otwiera wam się antena od radia?
U mnie jest dziwny objaw, bo otwiera się tylko jak mam włączoną stacyjkę i dodatkowo włączone światła :blink:
Printable View
Chłopaki mam pytanie, trochę prostackie ale nie wiem jak jest seryjnie. Kiedy otwiera wam się antena od radia?
U mnie jest dziwny objaw, bo otwiera się tylko jak mam włączoną stacyjkę i dodatkowo włączone światła :blink:
Powinna otwierac sie przy wlaczeniu radia (niezaleznie od tego czy odbierasz radio czy masz przelaczone na zmieniarke) i chowac sie gdy radio zostaje wylaczone :)
jeżeli radio działa bez przekręconego kluczyka to zasilanie anteny czyli plus może masz źle podpięty do anteny ,może gdzieś masz złodziejkę na zasilaniu,powinien iść kabel sterujący z radia który przy włączeniu radia automatycznie załącza rozwinięcie anteny ,ale jak plus pasz pociągnięty gdzieś na lewo to jej nie rozwija ,dopiero jak przekręcisz kluczyk i włączysz światła to dostaje prąd i się rozwija,Są trzy przewody do anteny zasilanie ,sterujący z radia (czyli rozwijanie ,zwijanie) i masa,
Fabrycznie jest tak, jak Piorek napisał :)
dzisiaj sprawdzę jak jest u mnie ,bo radio włączam od święta to prawdę mówiąc nie wiem ,ale było by to bardzo dziwne...:D
Co byłoby dziwne?
że trzeba zapalić światła by antena się wysunęła,dla mnie raczej to bardzo dziwne.
możliwe ze był jakiś problem z przewodem zasilającym i domorosły elektryk podpiął nowe zasilanie anteny pod światła bo tak najbliżej było
U mnie wysuwa sie jak wlacze radio, szkoda ze sie wysuwa sie tez wtedy gdy wlacze cd, moglaby sie wtedy chowac :)
Sent from my iPhone
Sprawdziłem muszę przekręcić kluczyk w stacyjce ,i wysuwa się i chowa przy wł .wył radia bez potrzeby włączania świateł:),czyli masz zasilanie pociągnięte z jakiegoś innego obwodu tak jak pisałem.