Chłopaki mam pytanie, trochę prostackie ale nie wiem jak jest seryjnie. Kiedy otwiera wam się antena od radia?
U mnie jest dziwny objaw, bo otwiera się tylko jak mam włączoną stacyjkę i dodatkowo włączone światła![]()
Chłopaki mam pytanie, trochę prostackie ale nie wiem jak jest seryjnie. Kiedy otwiera wam się antena od radia?
U mnie jest dziwny objaw, bo otwiera się tylko jak mam włączoną stacyjkę i dodatkowo włączone światła![]()
Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?
Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html
Powinna otwierac sie przy wlaczeniu radia (niezaleznie od tego czy odbierasz radio czy masz przelaczone na zmieniarke) i chowac sie gdy radio zostaje wylaczone![]()
jeżeli radio działa bez przekręconego kluczyka to zasilanie anteny czyli plus może masz źle podpięty do anteny ,może gdzieś masz złodziejkę na zasilaniu,powinien iść kabel sterujący z radia który przy włączeniu radia automatycznie załącza rozwinięcie anteny ,ale jak plus pasz pociągnięty gdzieś na lewo to jej nie rozwija ,dopiero jak przekręcisz kluczyk i włączysz światła to dostaje prąd i się rozwija,Są trzy przewody do anteny zasilanie ,sterujący z radia (czyli rozwijanie ,zwijanie) i masa,
Fabrycznie jest tak, jak Piorek napisał![]()
dzisiaj sprawdzę jak jest u mnie ,bo radio włączam od święta to prawdę mówiąc nie wiem ,ale było by to bardzo dziwne...![]()
Co byłoby dziwne?
że trzeba zapalić światła by antena się wysunęła,dla mnie raczej to bardzo dziwne.
możliwe ze był jakiś problem z przewodem zasilającym i domorosły elektryk podpiął nowe zasilanie anteny pod światła bo tak najbliżej było
U mnie wysuwa sie jak wlacze radio, szkoda ze sie wysuwa sie tez wtedy gdy wlacze cd, moglaby sie wtedy chowac
Sent from my iPhone
Born to be wild.
Sprawdziłem muszę przekręcić kluczyk w stacyjce ,i wysuwa się i chowa przy wł .wył radia bez potrzeby włączania świateł,czyli masz zasilanie pociągnięte z jakiegoś innego obwodu tak jak pisałem.