-
ładna 147 1.9?
Witam!
Przymierzam się do zakupu mojej pierwszej alfy, chciałbym kupić coś z ostatnich roczników, diesla, nie szukam najtańszej oferty ale po zakupie nie chciałbym dopłacać. Znalazłem taką ofertę: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C33215141.html cena jest dość wysoka ale przebieg rzekomo niski, zarejestrowana w PL, opony zimowe w komplecie i ogólnie wygląda chyba nieźle. No i nie od handlarza... Czy ktoś z forumowych ekspertów mógłby się wypowiedzieć? Niestety mam tam spory kawałek więc zanim ewentualnie wybiorę się obejrzeć, chciałbym sprawdzić co się da.
Pozdrawiam!
-
Próbowałeś się kontaktować ze sprzedającym?? Zobacz czy się dodzwonisz, czasem te wpisy o tym,że ktoś juz nie mieszka w kraju kończą się mailami o zaliczkach:P
-
Tak, nawiązaliśmy już kontakt, autko jest w Polsce u rodziny, podobno na wszystko jest papier ale nigdy sam nie kupowałem używanego samochodu więc trochę się stresuję ;)
-
Autko pewnie wróci na aukcję, jakby ktoś się interesował to nie warto.
-
jakieś szczegóły, czemu nie warto?
-
Zgodnie z ogłoszeniem samochód miał być jak nowy, 33 tys. przebiegu, zadbany i w ogóle rewelacja. Stąd wysoka cena jak na ten rocznik. Auto było przemalowane, w paru miejscach widać że było klepane, felgi obłupane, zaczynają się utleniać, opony do wyrzucenia. W środku klamki, przyciski klimy, popielniczka styrane mocno. Obicie drzwi od strony pasażera podklejone butaprenem. Przyciski na kierownicy nie działają, podejrzewam że mogła być wymieniona. Wykładzina w bagażniku jak z salonu a próg bagażnika zmęczony. Szyba pasażera zapocona przy uszczelce. A propos szyb, zgadzają się numery tylko 2 lewych i tylnej. Osłona przeciwsłoneczna opada i zwisa, nie da się jej złożyć do końca, zapalniczki nie ma, światło w bagażniku nie działa. Jakbym przeleciał plakiem wnętrze mojego punciaka z trzykrotnie większym przebiegiem to wyglądałby sporo lepiej. Podczas jazdy cały czas coś wali jakby w zawieszeniu, po wjeździe na kanał okazało się że podłoga jest niedokręcona i nie da się jej dokręcić bo ma skorodowane mocowanie. Tylne zawieszenie wg badania diagnostycznego jest bliskie końca. W okolicy przedniego lewego koła lata luźno jakiś niepodpięty czujnik.
Miała być perełka, jechałem wczoraj 350 km z torbą pieniędzy po ten samochód.
-
Takie są właśnie igły z allegro. Powodzenia w dalszym szukaniu.
Ja po obejrzanych 22 egzemplarzach wybrałem jedną i też nie igłę, do zrobienia wahacz z przodu i i w tylne lewe nadkole było wjechane, na szczęście nie mocno tylko jakby ktoś zahaczył, ale w środku jak nówka, silnik też w bardzo dobrym stanie, trzeba tylko dopieścić i będzie dla mnie igła :)
-
hehehehe :D Licznik pewnie cofniety 4 razy hah :P Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Istatnnimi czasy (koniec roku sie zbliza) Sa dobre ceny 147 16v 1.9jtdm 150km po lifcie na mob*le.de :) juz za 4-5tys euro z 07-08roku mozesz cos znalesc. :)Powodzenia.
-
Ale trzeba przyznać że fotele bardzo wygodne, więc jak z rezygnacją w oczach usiadłem żeby ochłonąć, to przynajmniej w komforcie.
Teraz wybieram się taką obejrzeć http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sli...C34071901.html może ktoś się interesował? Ubogo wyposażona ale cena atrakcyjna więc można doinwestować. Szkoda że felgi takie niewyględne.
-
ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
pozdrawiam!