Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: ładna 147 1.9?

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie ładna 147 1.9?

Witam!
    Przymierzam się do zakupu mojej pierwszej alfy, chciałbym kupić coś z ostatnich roczników, diesla, nie szukam najtańszej oferty ale po zakupie nie chciałbym dopłacać. Znalazłem taką ofertę: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C33215141.html cena jest dość wysoka ale przebieg rzekomo niski, zarejestrowana w PL, opony zimowe w komplecie i ogólnie wygląda chyba nieźle. No i nie od handlarza... Czy ktoś z forumowych ekspertów mógłby się wypowiedzieć? Niestety mam tam spory kawałek więc zanim ewentualnie wybiorę się obejrzeć, chciałbym sprawdzić co się da.
    Pozdrawiam!

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Próbowałeś się kontaktować ze sprzedającym?? Zobacz czy się dodzwonisz, czasem te wpisy o tym,że ktoś juz nie mieszka w kraju kończą się mailami o zaliczkach
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie

Tak, nawiązaliśmy już kontakt, autko jest w Polsce u rodziny, podobno na wszystko jest papier ale nigdy sam nie kupowałem używanego samochodu więc trochę się stresuję

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie

Autko pewnie wróci na aukcję, jakby ktoś się interesował to nie warto.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Darro
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 1.75 TBI TI 2011 & GIULIETTA 2.0 JTDM-2 2010

Domyślnie

jakieś szczegóły, czemu nie warto?

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie

Zgodnie z ogłoszeniem samochód miał być jak nowy, 33 tys. przebiegu, zadbany i w ogóle rewelacja. Stąd wysoka cena jak na ten rocznik. Auto było przemalowane, w paru miejscach widać że było klepane, felgi obłupane, zaczynają się utleniać, opony do wyrzucenia. W środku klamki, przyciski klimy, popielniczka styrane mocno. Obicie drzwi od strony pasażera podklejone butaprenem. Przyciski na kierownicy nie działają, podejrzewam że mogła być wymieniona. Wykładzina w bagażniku jak z salonu a próg bagażnika zmęczony. Szyba pasażera zapocona przy uszczelce. A propos szyb, zgadzają się numery tylko 2 lewych i tylnej. Osłona przeciwsłoneczna opada i zwisa, nie da się jej złożyć do końca, zapalniczki nie ma, światło w bagażniku nie działa. Jakbym przeleciał plakiem wnętrze mojego punciaka z trzykrotnie większym przebiegiem to wyglądałby sporo lepiej. Podczas jazdy cały czas coś wali jakby w zawieszeniu, po wjeździe na kanał okazało się że podłoga jest niedokręcona i nie da się jej dokręcić bo ma skorodowane mocowanie. Tylne zawieszenie wg badania diagnostycznego jest bliskie końca. W okolicy przedniego lewego koła lata luźno jakiś niepodpięty czujnik.

Miała być perełka, jechałem wczoraj 350 km z torbą pieniędzy po ten samochód.

Użytkownik Znawca Avatar m4tinez
    Mieszka w
    Bieruń
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 120KM FL

Domyślnie

Takie są właśnie igły z allegro. Powodzenia w dalszym szukaniu.
    Ja po obejrzanych 22 egzemplarzach wybrałem jedną i też nie igłę, do zrobienia wahacz z przodu i i w tylne lewe nadkole było wjechane, na szczęście nie mocno tylko jakby ktoś zahaczył, ale w środku jak nówka, silnik też w bardzo dobrym stanie, trzeba tylko dopieścić i będzie dla mnie igła

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

hehehehe Licznik pewnie cofniety 4 razy hah Powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Istatnnimi czasy (koniec roku sie zbliza) Sa dobre ceny 147 16v 1.9jtdm 150km po lifcie na mob*le.de juz za 4-5tys euro z 07-08roku mozesz cos znalesc. Powodzenia.

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie

Ale trzeba przyznać że fotele bardzo wygodne, więc jak z rezygnacją w oczach usiadłem żeby ochłonąć, to przynajmniej w komforcie.

Teraz wybieram się taką obejrzeć http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-sli...C34071901.html może ktoś się interesował? Ubogo wyposażona ale cena atrakcyjna więc można doinwestować. Szkoda że felgi takie niewyględne.

Użytkownik Embrion
    Auto
    motocykl

Domyślnie

ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
    pozdrawiam!