Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Alfa Romeo GT 3.2 v6

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    alfa romeo gt

Domyślnie

Witam. Jestem poważnie zainteresowany zakupem tej Alfy http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bezw...C33909629.html . Dziś dokonałem wstępnych oględzin samochodu, pomiar czujnikiem lakieru nie wykazał poważnych prac blacharskich, jedynie lakierowane tylne prawe nadkole. Zderzak przód delikatnie opuszczony. Wydaje się, że Alfa ma oryginalny przebieg (książka serwisowa, ogólnodostępna sprawdzajka Vin samochodów z Danii). Jedynym moim zmartwieniem jest delikatnie przybrudzony zbiorniczek wyrównawczy. Jutro albo pojutrze mam zamiar zabrać Alfe na weryfikacje do serwisu. Mam pytanie czy jest możliwość sprawdzenia historii samochodu w takim serwisie? Ogólnie proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia z Waszej strony bo wiem, że macie o wiele większe doświadczenie z tymi samochodami niż ja Dodatkowo podaje Vin samochodu gdyby pomogło to w weryfikacji. Pozdrawiam i z góry dziękuje za każdą radę.

Dodano po 15 minutes:

Vin ZAR93700005203033
    Ostatnio edytowane przez Perugi ; 07-09-2014 o 21:12 Powód: Dodano

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

po fotkach jest ok
    wsio w sumie na swoim miejscu
    eper - prod - wrzesień 2005

na historię w ASO raczej bym nie liczył niestety

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Tez o nią pytałem martwi mnie tez fakt ze ktos kto kupił takie auto w tak krótkim czasie je sprzedaje hmm cena dobra
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    alfa romeo gt

Domyślnie

Jutro jadę podpiąć ją pod komputer. Z gadki ciężko wyczuć faceta czy handluje samochodami, jutro spytam go wprost. Początkowo wystawiony samochód był za 22900zł. Też mam różne przemyślenia dlaczego tania i za ile musiał ją kupić w Danii, żeby dobrze na tym wyjść Teraz zostaje mi szczegółowa lektura na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu( może też coś podpowiecie?? ) Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Perugi Zobacz post
    Jutro jadę podpiąć ją pod komputer. Z gadki ciężko wyczuć faceta czy handluje samochodami, jutro spytam go wprost. Początkowo wystawiony samochód był za 22900zł. Też mam różne przemyślenia dlaczego tania i za ile musiał ją kupić w Danii, żeby dobrze na tym wyjść Teraz zostaje mi szczegółowa lektura na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu( może też coś podpowiecie?? ) Pozdrawiam
    jak zDanii to lukaj podłoge dobrze itp

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Ogłoszenie dzis znów się pojawilo czyli rozumiem ze nie kupiłeś ?
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubajg
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Czy mi się wydaje czy to auto z przodu ma jakieś takie za duże szczeliny dookoła przednich lamp? Sprawia wrażenie że wszystko jest źle spasowane..

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    alfa romeo gt

Domyślnie

Samochodu nie kupiłem. Przy weryfikacji u mechanika na kompie wypadł w porządku... W samochodzie delikatnie jest obniżony przedni zderzak i stąd wrażenie, że coś nie tak jest z przodem( cały samochód zbadany czujnikiem lakieru, wydaje się być bezwypadkowy) Natomiast zmartwił mnie zabrudzony zbiorniczek wyrównawczy, mechanik zaproponował test na zawartość dwutlenku węgla w układzie chłodzenia(tak wiem, że nie jest miarodajny), wykazał, że coś jest nie tak, na czwartek właściciel samochodu umówił się na płukanie układu i wymianę płynu chłodzącego po czym mają sprawdzić co z tą uszczelką. Właściciel ma jeszcze się do mnie odezwać jak wynik. Ogólnie facet zbladł jak mechanik powiedział mu co może być nie tak i że może to kosztować min. 3 tys. zł. Ja już jestem uprzedzony do tego konkretnego egzemplarza, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.

Dodano po 10 minutes:

Ogólnie samochód zrobił na mnie ogromne wrażenie, teraz będzie problem - 2.0 jts trochę się obawiam a 1.9 jtd hmm diesla jeszcze nie miałem. Zastanawiam się jeszcze nad tymi dwoma egzemplarzami http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-gt-2...tml#79e714f228 oraz http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bert...C33937912.html
    Ostatnio edytowane przez Perugi ; 10-09-2014 o 20:36 Powód: Dodano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa/ W-w
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

A nie jest tak, że te zbiorniczki po prostu "brudnieją" z czasem?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    alfa romeo gt

Domyślnie

Cytat Napisał satal Zobacz post
    A nie jest tak, że te zbiorniczki po prostu "brudnieją" z czasem?
    Możliwe, że tak jest, jak dla mnie silnik chodził też niezbyt gładko na biegu jałowym jak na v6 trochę jakby nierówno. Zobaczymy facet po głębszym zbadaniu samochodu miał się odezwać dziś, póki co się nie odezwał.
    Ostatnio edytowane przez Perugi ; 11-09-2014 o 15:05

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia