-
Check Engine
Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam problem. Ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczek AR QV (poprzednio mialem same Fiaty) i mam jeden problem. Otoz przy prekosci powyzej 180km/h zaswieca mi sie kontrolka Check Engine i automatycznie przerzuca na trym Normal. Nie wiem co jest grane bo moc nie spada, Julka gna jak sie nalezy. Bylem juz tym problemem w ASO i wykasowali blad bez problemu ale niestety blad dalej sie pojawia.
Prosze o jakas podpowiedz i pomoc co jest nie tak.
Dziekuje i pozdrawiam!!
-
nowy to samochodzik czy kupiłeś używkę.
paliwo, overboost przeładowuje, spada ciśnienie paliwa, lub przekroczenie EGT
-
Jak słyszę/czytam, że ktoś był w ASO i wykasowali mu błąd ale nie zdiagnozowali jego przyczyny, to mam ochotę zadzwonić i spytać kto im dał autoryzację (choć nie ma co ukrywać, że to się wiąże często tylko z opłatami rocznymi dla FAP...). Mogli by się pokusić o sprawdzenie kilku parametrów i już było by jaśniej. Chwała Bogu są fora a na nich dużo rozgarniętych osób. Kolega wyżej w 10 sekund Ci pomógł więcej niż znaffcy z ASO. Polecam znaleźć kogoś w stolicy, kto ogarnia temat i zrobić logi podczas jazdy. Uderz do użytkownika Maciek156 lub poszukaj innych osób z forum, które mają kabel i podłączą Ci Julkę.
-
Julke kupilem uzywana. Rocznik 2011. Dzieki Panowie za pomoc. Jutro bede ogarnial temat. Jak juz cos sie wyjasni na pewno napisze. Mam nadzieje ze to nic powaznego. Pozdrawiam!
-
Zapraszam na spot czwartkowy - kabelek i laptop się znajdzie. Przeczytamy kod błędu (jak się check będzie świecić) i będzie coś więcej wiadomo.
-
Ew. do mnie. Wyskoczymy na ekspresówkę i zrobimy logi.
-
Dziekuje bardzo za zaproszenie, niestety nie beda mial przyjemnosci podjechac na spotkanie poniewaz z racji wykonywanego zawodu w czwartek wyjezdzam. Julke wstawilem do ASO T&T TWARDOWSKI. Okazalo sie za przewod od sterowania lopatkami w turbinie byl sparcialy i na dodatek z jedej strony zamocowany za pomoca trytytki... Czy to tylko to czas pokaze. Na razie nie mialem mozliwosci rozpedzenia Julki do tych 180km/h. Dziekuje za pomoc. W razie co na pewno bede pisal co, jak i gdzie. Pozdrawiam!!
-
czyli overboost trafna diagnoza :)
-
Błąd P0-235 przeładowanie lub nie