1 załącznik(i)
Problem z nawiewem - nie wieje
Witajcie, ostatnio kupiłem Alfe Romeo 166 w 2.4 JTD, ale nie o tym tutaj mowa a o tym ze kupiłem ją z nie działającym nadmuchem, ICS wszystko pokazuje, ale nic nie leci, na podszybiu patrzyłem to przy przekazniku brakowało bezpiecznika wsadziłem go i nadal nic nie działało ale nagle zaczęło śmierdzieć spalenizną, wyłączyłem nadmuch i wyjąłem ten bezpiecznik i już nie czuć tej spalenizny, czego będzie to wina? Bezpiecznik zaznaczyłem na fotce którą znalazłem w internecie.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=147778&stc=1
Chodzi o ten w czerwonym kółku.
Wypaline gniazdo bespiecznika
Cytat:
Napisał
motogold
To jest bezpiecznik nawiewu.U mnie też go topiło po używaniu na maxa.Zobacz,czy przypadkiem nie masz wypalonego tego gniazda.Często się to w nich dzieje.Jeżeli jest oki,to czy przypadkiem nic nie wleciało w wentylator i go nie zablokowało.Wtedy silniczek dostaje prąd,ale nie będzie go obracał i będzie się grzał.
W moim autku ewidendnie gniazdo bylo wypalone. Wymienilem na nowe za 15zl ale i to nie pomoglo. Zajrzalem obok pod ta plastikowa obudowe i znalazlem dwa wieksze bespieczniki, ten zielony 30V obrocilem o 180 stopni i silniczek zaczal dzialac. Prawdopodobnie niestykalo cos. Takze prosze sprobowac tam. Powodzenia