Pytanie do użytkowników 156 z tym silnikiem (1.9 105km). Do Jakiego zakresu obrotów wam te silniki ciągną. Bo ja mam wrażenie, że tak dobrze to ciągnie do 3- 3,5 tyś i później to już słabo. Jak to jest u Was ?
Printable View
Pytanie do użytkowników 156 z tym silnikiem (1.9 105km). Do Jakiego zakresu obrotów wam te silniki ciągną. Bo ja mam wrażenie, że tak dobrze to ciągnie do 3- 3,5 tyś i później to już słabo. Jak to jest u Was ?
Z tym dobrym zbieraniem się auta to trochę względne pojęcie, bo dla każdy ma inne ,,wymagania" W każdym razie u mnie już ok. 2500rpm zbiera się naprawdę dobrze.
Mam co prawda 146 ale z tym samym silnikiem i ciągnie równo do samego końca.
U mnie na serii tak do 4k ciągnie a po włączeniu guziczka madeno do 5k
No właśnie każdy ma inne wymagania. dlatego pytam :) Czyli wychodzi na to, że coś mam przymulony górny zakres obrotów skoro wam ciągnie równo.
Nie ciągnie równo do końca i nie będzie na serii. Max dawki jest na 3500 a wraz ze wzrostem obrotów rosną dodatkowo opory.
Mniej więcej.
CF2 nie jest jakąś świetną bazą. Ale coś się tam zawsze będzie lepiej odpychać :)
Dzięki za informacje :) A jaki może być przybliżony koszt takiej mapki ?
Potwierdzam miło do mniej więcej 3,5 później trochę gorzej ale nadal przyśpiesza ;) jak by nie było to diesel przeglądnij sobie wykresy silnika(moc km/ niutonki) :)