Alfa 2.4 JTD, 99 rocznik. Gdy przyśpieszam trzęsie mi strasznie kierownicą, gdy puszczam gaz nie ma tego. Jaki może być powód? Dla mnie jest co najmniej dziwne:/
Alfa 2.4 JTD, 99 rocznik. Gdy przyśpieszam trzęsie mi strasznie kierownicą, gdy puszczam gaz nie ma tego. Jaki może być powód? Dla mnie jest co najmniej dziwne:/
Ja bym stawiał na przeguby. Spróbuj na maxa skrecic koła i ruszyć jak będzie waliło tzn. że przeguby lub którys z przegubów masz do wymiany...
Moze tez łozysko koła jest nie teges... Sprawdź na podniesionym aucie czy luzów nie masz na kole...
Pozdrawiam
Przegub mam do wymiany, bo trzeszczy od paru dni. Czyli to może być to ?
Zacznij od przegubu skoro i tak do wymiany masz... Podejrzewam że to powoduje te objawy.
Pozdrawiam
Jeżeli po wymianie przegubu (zewnętrznego) dalej będzie trzęsło to mogą to być przeguby wewnętrzne. U mnie to było przyczyną przy około 100km/h jak dawałem gazu to trzęsło, puściłem nogę z gazu i przestawało - wymiana przegubów wew. i spokój.
a koła wyważone masz kolego?
W środę mam wymianę przegubu, który i tak trzeszczy, przy okazji wspomnę mechanikowi by zobaczył i zewn. i wewn. Potem oczywiście dam znać czy pomogło.
Koła mam wyważone;)
już chyba 5 temat z rzędu taki czytam, czy naprawdę wyszukiwanie na forum stało się aż tak niemodne?