Alfa 2.4 JTD, 99 rocznik. Gdy przyśpieszam trzęsie mi strasznie kierownicą, gdy puszczam gaz nie ma tego. Jaki może być powód? Dla mnie jest co najmniej dziwne:/
Alfa 2.4 JTD, 99 rocznik. Gdy przyśpieszam trzęsie mi strasznie kierownicą, gdy puszczam gaz nie ma tego. Jaki może być powód? Dla mnie jest co najmniej dziwne:/
Ja bym stawiał na przeguby. Spróbuj na maxa skrecic koła i ruszyć jak będzie waliło tzn. że przeguby lub którys z przegubów masz do wymiany...
Moze tez łozysko koła jest nie teges... Sprawdź na podniesionym aucie czy luzów nie masz na kole...
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Przegub mam do wymiany, bo trzeszczy od paru dni. Czyli to może być to ?
Zacznij od przegubu skoro i tak do wymiany masz... Podejrzewam że to powoduje te objawy.
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Jeżeli po wymianie przegubu (zewnętrznego) dalej będzie trzęsło to mogą to być przeguby wewnętrzne. U mnie to było przyczyną przy około 100km/h jak dawałem gazu to trzęsło, puściłem nogę z gazu i przestawało - wymiana przegubów wew. i spokój.
a koła wyważone masz kolego?
W środę mam wymianę przegubu, który i tak trzeszczy, przy okazji wspomnę mechanikowi by zobaczył i zewn. i wewn. Potem oczywiście dam znać czy pomogło.
Koła mam wyważone![]()
już chyba 5 temat z rzędu taki czytam, czy naprawdę wyszukiwanie na forum stało się aż tak niemodne?