Witam,
zakupiłem komplet felg stalowych na zimę, nie mam pojęcia jakie śruby powinienem do nich kupić. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podać mi ich dokładne wymiary? Z góry dziękuję:)
Printable View
Witam,
zakupiłem komplet felg stalowych na zimę, nie mam pojęcia jakie śruby powinienem do nich kupić. Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie podać mi ich dokładne wymiary? Z góry dziękuję:)
Dzięki pneumat, w takim razie podjadę do wulkanizatora, żeby nie ryzykować:) Chciałem mieć satysfakcję i samemu zmienić koła w garażu:)
śruby do felg stalowych do mito mają wymiary Mx12x1,25x22 Klucz RS KE SW17 (Śruba, Stożek 60stopni)
Orginalne śruby z alum alfy podchodzą do stalówek GM dokładnie Astra III Vectra C oraz do oryginalnych Alfy długośc oki sprawdzone
Śruby do felg alu mają łeb stożkowy, a do felg stalowych powinny mieć soczewkowy. w praktyce te od alu można założyć do stalówek ale na odwrót już nie
Święta Racja
Tylko ze do stalówek alfy i do alum zakładają te same śruby
oszczędności ???
Próbowałem odkręcić śruby, są na tyle zapieczone, że z moim kluczem bez interwencji wulkanizatora i tak się nie obędzie:) W każdym razie dziękuję bardzo za odpowiedzi!