-
Lampka w podsufitce
... nie świeci (nie zapala się kiedy powinna). Chodzi o centralną żarówkę nad konsolą. Lewa i prawa (wzbudzane z przycisków) działają. Zapala się również centralna lampka z tyłu.
Żarówka i bezpiecznik są w porządku.
Jakimś nakierowaniem może być to, że w momencie kiedy lampka powinna się zaświecić lub zgasnąć przy włożonym ledzie - czasami 3-4 razy rozbłyśnie. To może wskazywać na awarię ściemniacza.
Czy ktoś naprawiał taką awarię w kosztach niższych niż zakup całej wyciągalnej lampki + schowek na okulary - czyli powiedzmy mniej niż 100 zł?
Pacjent to 159 FL (2009 r)
-
Lampka i schowek to osobne części.
Zrób fotkę lampki, ja mam jedną do opchnięcia, jak będzie taka sama to możemy pogadać :)
-
Włóż normalną żarówkę i sprawdź czy lampka na pewno jest popsuta. U mnie ledy świecą wszędzie a w bagażniku żadna próbowałem z 5 rodzai i wszystkie tylko mrugnęły kilka razy i gasły a w innych miejscach święcą.
-
sprawdzałem na 2 zwykłych (działających) żarówkach i 1 ledzie
-
1 załącznik(i)
Czy ktoś się orientuje od czego może być taka kostka? Jest nad przednią lampką podsufitki luźnaZałącznik 239521
I pytanie z innej beczki. Czy ktoś rozkminiał kiedyś możliwość założenia takiej samej lampki na tył jak jest z przodu? Gabarytowo jest to samo jak widzę.