Używa ktoś tuleji poliuretanowych w swojej 159? Dokładnie chodzi mi o żółte strongflexy jak się spisują :)
Printable View
Używa ktoś tuleji poliuretanowych w swojej 159? Dokładnie chodzi mi o żółte strongflexy jak się spisują :)
Szukaj, było już sporo tematów
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...uretanowe.html
ok, ale link który podałeś dotyczy poliuretanów w 156 ;) nie jestem znawcą tematu ale w 159 może to wyglądać inaczej z lekka.
Ale czym się będą różnić tuleje na przykładzie 156? Zawieszenie zyska na sztywności. Pozostaje tylko kwestia ceny...
Ano tym ze w 159 beda pracowac na calkiem innej masie wiec pewnie ma to jakies znaczenie
Ostatnio byłem w warsztacie i pytałem się o poliuretan Powerflexa i jak to jest ze skrzypieniem. Te w dolnych wahaczach nie skrzypią. Te w górnych po jakimś czasie zaczynają skrzypieć.
Kolejna sprawa to zbieżność. Podobno potwornie trudna do ustawienia w 159 na poliuretanie..
Na pewno do 159 tuleje poliuretanowe są wykonywane w technologii kosmicznej, nie to co w jakiejśtam 156 :)
Kiedyś w swoim temacie użytkownik Kwi@t, jeśli mnie pamięć nie myli, pisał, że wymienił u siebie tuleje na poliuretany. Jak ktoś jest ciekawy może do niego napisać.
Ja nie mowie nic o technologii itp
Po prostu ktos pyta o poli w 159 to i fajnie jak by dostal odp jak to sie sprawdza w 9 a nie w 6