-
3 załącznik(i)
problem z selespeed
Witam.
Kupilem alfe 147 2002r 2.0 ts i jest problem z selespeed.
Mianowicie wyskakuje blad p1742 - czujnik selekcji za wysoki sygnał.
W aktywatorze wymienilem olej na tutela cs speed a w skrzyni na elfa.
Biegi wskakuja bez problemu tzn bez szarpniec itp. Czasami jak wyskoczy ten blad to nie idzie wrzucic 3 biegu. Wtedy trzeba wprowadzic samochod na wyzsze obroty i wtedy 3 wskoczy. Czasami trzeba zgasic i zapalic samochod i wtedy jest ok. Czasami potrafi caly dzien byc ok a czasmi za kazdym razem co odpali sie samochod to nie mozna wrzucic 3. W zalacznikach pokazalem parametry z FESa podczas uruchomionego samochodu. W czym moze byc problem uszkodzony czujnik czy aktywator do regeneracji ? Prosze o pomoc bo czasami nie idzie jezdzic.
Pozdrawiam.
-
Ja to nie wiem. Ciągle ktoś pisze, że ma problemy z SS. A jak ja chce sprzedać swoją alfe z wyremontowanym SS za psie pieniądze to nawet 1 osoba nie zadzwoni. Wracając do tematu. Czy błąd jest cały czas aktywny? Do głowy przychodzi mi: zaśniedziałe styki pomiędzy wtyczką a czujnikiem selekcji, Podpięta na odwrót wtyczka (tak da się sam tak zrobiłem) lub uszkodzony czujnik selekcji biegów.
-
styki czyscilem ale wtyczka na odwrot to nie pomyslalem. jak skasuje blad to niekiedy sie skasuje i nie wyskakuje przez jakis czas ale czasami nie idzie go skasowac.
-
Dodam jeszcze, że czujnik selekcji też da się zamontować w zły sposób :D Ja bym zaczął właśnie od jego wymiany.
-
a trzeba jakos uwazac przy jego wymianie i wiedziec jak ustawic ? i ktory czujnik to jest dokladnie czujnik selekcji ?
-
patrząc z przodu auta na aktywator jest za nim, ja go wymieniałem od dołu auta, wd 40 torxy i jazda :P można go zamontować w dwóch pozycjach - jak zamontujesz w złej to będzie Ci wywalać błąd czujnika selekcji na stałe - wtedy go zamontujesz w drugiej pozycji ;)