1 załącznik(i)
[147] Błędy P1177 i P1178 Wysokie Spalanie I Problemy na Benzynie.
Witam od nie dawna posiadam Alfę Romeo 147 1.6 120KM z LPG i niedawno wyskoczyła mi kontrolka CHECK ENGINE z komunikatem MCSF
(Motor Control System Failure) i po podłączeniu pod komputer wyskoczyły mi właśnie te błędy P1177 i P1178 dam fotkę na dole:
--
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=161410&stc=1
--
(na ten trzeci błąd nie zwracajcie uwagi)
Wiem że zawsze chcecie jak najwięcej informacji także postaram się napisać wszystko co mi przyjdzie do głowy.
Chcę napisać że samochód posiadam od nie dawna i od początku nie chodził zbyt dobrze ale jakiś większych wad nie zauważyłem.
Także od czasu pojawienia się kontrolki awarii:
-Samochód na biegu jałowym na benzynie (na LPG tego nie ma) dusi się i dławi podczas szybkiego dodawania gazu, a podczas spokojnego wciskania pedału przyśpieszenia wskazówka dochodzi do czerwonego pola. Podczas szybkiego dodawania gazu strzela z wydechu i z pod maski (sporadycznie)
-Pali dużo więcej benzyny jaki i LPG, głównie jeżdżę na Gazie i w mieście pali 15/16L podczas spokojnej jazdy.
-Czasami gdy jest zimno nie chce zapalić za pierwszym razem i odpala dopiero za drugim, i podczas ruszania
potrafi zgasnąć i mocno szarpać samochodem (na ciepłym silniku tego nie zauważyłem)
-Spadek mocy słabsze przyśpieszenie i ogólny zamuł samochodu.
Tyle na szybko, chciałbym was prosić o pomoc w diagnozowaniu błędów i naprawie samochodu.
Mam do dyspozycji własny kabel diagnostyczny z programem FiatECUScan także jak ktoś by chciał jakieś dane albo jakieś testy to mogę wszystko zrobić.
Proszę o zainteresowanie i pomoc.