Podczas hamowania wskaźnik paliwa leci na samo dno ( nie zapala się kontrolka rezerwy) tylko , do takiej pozycji jak by był wyłączony. z czym to może być problem??
Printable View
Podczas hamowania wskaźnik paliwa leci na samo dno ( nie zapala się kontrolka rezerwy) tylko , do takiej pozycji jak by był wyłączony. z czym to może być problem??
Urok 33 ;) A najlepiej ciągle przyspieszać to mamy więcej paliwa :D
Błąd takiego tematu nie było- był podobny , i problem nie został rozwiązany. To się stało z dnia na dzień i nie wiem czy problem jest z pływakiem czy ze wskaźnikiem w liczniku bo sie coraz bardziej zawiesza.
[quote="_zagiel_"]
To jest spowodowane tylko i wylacznie polozeniem plywaka w baku ;] w 33 i 164 sa widac z tylu a w 155 bardzej z przodu baku i dlatego tak sie dzieje [quote]
Widać problem tkwi z pływaku.
Na forum problem byl poruszany pare razy.
Jedno z niewielu aut w którym wskazówka poziomu paliwa wrasta na plus podczas przyśpieszania. Twe oczy widzą jak obrotowy idą w górę,prędkość idzie w górę i poziom paliwa wzrasta:)
Problem jest taki że jak mam cały bak paliwa to wskaźnik działa poprawnie, jak jest w okolicy połowy baku wskazówka gwałtownie opada "skacze" podczas "lekkiego" hamowania. Jak można dostać się do pływaka w baku i czy jest możliwa wymiana, czy lepiej wymienić cały bak na inny sprawny z czym będzie mniej pracy.
Podłącze się pod temat,bo myślę że jest to nawiązanie do tego magicznego wskaźnika:) Mam pytanie czy 1/4 wskaźnika zbiornika wskazuje poziom wraz z rezerwą czy bez i czy jazda na rezerwie zaczyna się od momentu zera na wskaźniku i zapalonej kontrolki nad wskaźnikiem czy od samego zera ale bez kontrolki albo kontrolki pokazującej się od czasu do czasu?Przykładowo auto stoi na postoju i poziom paliwa jest w granicach zera to już jest rezerwa czy od momentu palenia się kontrolki na postoju przy poziomie zero? 1/4 zbiornika to 12.5 l czy może 11,25 l plus rezerwa 5 l ? Pozdrawiam
Zapraszam na www.alfa33.pl FORUM POSWIECONE ALFIE 33
rezerwa jest jak stoisz autem a pali sie pomaranczowa lampka. Bo oczywiste ze jak jedziesz i hamujesz to w 33 maleje paliwa i sie zapali wiec patrz jak stoisz czy sie pali i wtedy masz rezerwe. Poznizej zera tez mozna jezdzic.