-
Auto wpada w rezonans
Cześć. Mam problem.
Przy prędkości dokładnie 60km/h auto zaczyna buczeć a przy 70km/h wpada w rezonans, po przekroczeniu tej prędkości wszystko wraca do normy. Podobna sytuacja jest przy 120/h buczenie a 140/h rezonans. Po zmianie opon na nowe problem pozostał. Wyważane 3x. Za każdym razem u innego mechanika. Drgań nie czuć na kierownicy. Co to może być. Z góry dzięki za pomoc.
-
zbieżność? coś z wydechem. oberwany wieszak, dziura lub się gdzieś rozłączył. A jak z hamowaniem, może tarcze mają bicie?
-
Przeguby.Pewnie wewnętrzny prawa strona.
-
Wydech wpozadku. Zbieżność i pełną geometrie będę robił w przyszłym tygodniu to dam znać czy coś dało. A jak sprawdzić ten przegub?
-
Siema,
może coś pomogę. Kupiłem na Al... używany tłumik z wyglądu idealny (mój byl nieco zeżarty) aby dopełnić ceremoniału odciąłem 11cm i wstawiłem nierdzewną końcówkę. Wygląda lepiej od oryginału ale....
Zaczęło się, przy przyspieszaniu i zwalnianiu sporadycznie wpada w rezonans i to tak jakby koło prawe tylne miało się oberwać. Myślę, że sprzedawca wcisnął mi wadliwy tłumik ale zamontowałem go 2 mce po zakupie więc dałem sobie siana. Dla spokoju duszy zarzucę stary i dam znać czy pomogło.
-
Witam . Wymienione łożysko z piastą w prawym tylnym kole i cisza :) chodzi cichutko. Okazało się tak zapieczone że pomógł tylko palnik i niestety czujnik abs się stopie :/ niestety coś za coś, ważne że pomogło. Pozdrawiam
-