-
problem oświetlenie
Witam ostatnio jechałem z bratem i on miał w oświetleniu środka i tablicy rej z tyłu wstawione żarówki led. Ładnie to wyglądało i też chciałem sobie zamontować ale powstało kilka problemów.
1. ledowe żarówki od tablicy rej świecą cały czas czy światła włączone czy też nie. Jak włączę światłą to świeci ładnie jasno jak zgaszę ledwo co dają światło a na wyłączonym silniki też świecą ledwo ale świecą.
2. oświetlenie schowka ledwo świeci
3. w podsufitce jeśli dam 2x led to mrugają cały czas jeśli dam 1 żarówke 1 leda jest ok
Czy ktoś miał taki problem i go rozwiązał? Na samych żarówkach jest wszystko ok. Na ledach nie zaświeca mi się kontrolka od spalonej żarówki.
Brat nie jeździ alfą tylko seatem.
-
Kup żarówki z canbusem. Są droższe, ale wyeliminują wszystkie Twoje objawy.
-
-
Super dzięki za info już zaczynam szukanie na aledrogo...Będę mieć podobnie do ciebie bo kolorek autka taki sam:D
-
Ja ostatnio wsadziłem do siebie canbusy do wnętrza :) piękna sprawa..
Dokładnie wsadziłem dwie C5W 36mm 6x SMD 5630 zimny biały canbus w przednią i jedną w tylną lampkę sufitową
Do bagażnika poszła jedna C5W 42mm 8x SMD 5050 zimny biały canbus
Na podświetlenie tablicy rejestracyjnej poszły dwie W5W 5x SMD LED zimny biały canbus
W lampki drzwiowe po jednej na drzwi W5W 5x SMD LED zimny biały canbus
Do schowka na rękawiczki jedna W5W 5x SMD LED zimny biały canbus
Na pozycyjne poszły dwie H6W 2x LED SMD 5050 zimny biały canbus (słabe światło ale świeci na boki i podświetla lekko klosz tylko obok ringów SMD LED które mam w lampie)
W ten oto sposób całe auto ładnie świeci na biało :)
-
wheelerwasp02 dołóż sobie też listwy led do podświetlenia podłogi...
-
Wiesz co.. ogółem ambient light przy stopach to fajna rzecz w tych nowych autach.. ale chyba mi się nie chce ciągnąć instalacji :)
ps. myślę że fachowo byłoby to nazwać podświetleniem :P a nie poświeceniem..
-
Poprawiony słownik w telefonie.
A co do instalacji to godzina roboty na spokojnie[emoji2]
-
-