Witam wszystkich. Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem zmiany auta, jednak mam dylemat na ktory z wymienionych w naglowku :) Nie spieszy mi sie z zakupem, musze troche dozbierac, sprzedac obecny itp :)
Przejdzmy do rzeczy. Chcialbym by to byl na pewno diesel ( tak jak w przypadku mojego Stilo ). Teraz nasuwa sie moje pytanie. Otoz w 156 fl wiekszosc silnikow to 1.9 jtdm 140 konny, a w Alfie 147 zas wiecej jest 150 konnych. Czytalem ze ten silnik mial jedna wade do 2007 r. Czy moglby mi ktos wyjasnic o co chodzi dokladnie? Czy w 140 konnych byl ten sam problem? Czytalem ze 147 nie rdzewieje, natomiast ze 156 fl byly przeboje. Rowniez chcialbym sie dowiedziec od wlascicieli jak to rzeczywiscie jest :) Wiem ze jtd ogolnie to pancerne silniki bo sam taki mam jak pisalem wyzej, jednak chce sie dowiedziec o co chodzi z ta jedna wada. ( wiec nie trzeba sie duzo rozpisywac ). Pod wzgledem zawieszenia czytalem opinie itd. najbardziej padaja gorne wahacze z tego co mi wiadomo. Bardziej nastawiam sie na Alfe 156 fl do okolo 14 tys zl maksymalnie. Jednak chcialbym wiedziec najbardziej co z ta korozja. Duzo informacji na temat tego samochodu niestety nie ma stad pytania do Was :) Auto bedzie sprowadzane albo z Francji albo Niemcy. Z gory dziekuje za odpowiedzi.